Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Motorbaadsnyt.dk tester Raymarines Element ekkolod - og fanger stor gedde

Raymarines Element ekkolod er troværdigt, hurtigt og let at bruge. Vi fangede en gedde med det nye system, vi testede ved Helsinki. Vi smed ikke fiskekrogen ud, førend vi havde spottet fisk.

Af Troels lykke |

Raymarine Element™ S er en ny serie af navigationsdisplays til sejlere, der også vil passe på deres pengepung. Eksempelvis er touch-skærm sparet væk, men derfor virker Element stadig virkelig godt, erfarer Motorbaadsnyt.dk, der testede det i Helsinki sidste år.

Element S-modellerne, der bygger videre på FLIR’s Raymarine Element HV-serie med HyperVision™ ekkolod, er udstyret med vejrresistente skærme, har klassens højeste hastighed og er lette at betjene og udmærker sig ved GPS-navigation til sejlere, der ikke har brug for eller ikke ønsker at investere i avancerede ekkolodsfunktioner.

God kontrast og høj hastighed

Element S fås med 7-, 9- og 12-tommers displays, som alle er udstyret med lyse 1.500-nit-skærme med høj kontrast for fremragende synlighed.

En 64-bit quad-core-processor byder på uovertruffen responsiv ydelse, hvilket resulterer i glidende side- og menuovergange og øjeblikkelig gentegning af søkort. 

Element S er udstyret med en hurtig og præcis integreret 10 Hz GPS-sensor og understøtter søkort fra toneangivende kortproducenter, herunder Raymarines nye LightHouse NC2 søkort, Navionics og C-MAP til sikker navigation, og vil hurtigt blive din betroede følgesvend under sejlads, hvilket Motorbaadsnyt.dk som nævnt testede i Helsinki, hvor den danske vært fra Raymarine, Christian Ryborg var med.

Se video i top, hvor han forklarer fra Helsinki-test.

Mulighed for tilslutning af NMEA 2000

Ved navigering gennem travle vandveje kan du stole på Element S med øget bevidsthed og tillid med en valgfri Raymarine Quantum trådløs CHIRP-radar eller AIS-modtager.

Quantum giver prisbelønnede solid-state radarfunktioner og Element S’ AIS-overlay identificerer intelligent mål, der nærmer sig.

Ud over radar og AIS-understøttelse er Element S-serien udstyret med mulighed for tilslutning af NMEA 2000 for autopilot og integration af VHF DSC, sammen med visning af oplysninger om sejlinstrumenter, motordata og brændstofniveauet i tanken. Element S kan lagre op til 5.000 waypoints i 200 forskellige grupper samt 50 ruter og 15 spor.

Element S’ operativsystem LightHouse Sport er designet til sejlere, der ønsker at holde tingene enkle og værdsætter brugervenlighed, inklusiv tydelige menuer og intuitive tastaturkontroller, der hjælper sejlere med at komme hurtigt i gang og holde kursen.

Dedikerede tastaturkontroller holder skærmen fri for fingeraftryk. Live menuer tillader dig at ændre indstillinger eller bruger-tilpasse søkort og se ændringer på navigationsskærmen i realtid.

Desuden giver tre bruger-programmerbare genvejstaster hurtig adgang til dine foretrukne sider, og en overdimensioneret waypoint-knap gør det nemt og hurtigt at markere fisk eller andre områder af interesse.

Find fisk på 900 fods dybde

Element S hjælper krydsere og sejlere med at undgå undersøiske farer ved at tilbyde en integreret enkanals høj CHIRP-ekkolod til pålidelig sporing af bund og finde fisk i dybder på op til 900 fod.

Derudover giver den indbyggede RealBathy™ konturdannelse kaptajner mulighed for at kortlægge ukendte områder i realtid.

Takket være det robuste design ydes der tre års garanti på Element S, som kan fås fra medio juni via FLIR's netværk af Raymarine-distributører og -forhandlere til en pris fra $449,99.

Yderligere oplysninger om Raymarine Element findes på www.raymarine.com/element.

content-loader
content-loader
content-loader