Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var lidt for meget nærkontakt ved topmærket, da en Luffe 37 kom ind på bagbord halse og ramte en Folkebåd på styrbord halse. De to både viklede også hinandens rigge sammen. Foto: Christian Givskov
Kapsejlads
Privatfoto
Kapsejlads
Her kan man se hullet i Luffe 37eren efter den ramte spillet i Folkebåden. Privatfoto

Luffe 37 endte dramatisk i cockpittet på en Folkebåd under Sailing Aarhus Week

Man måtte have Luffe 37eren i kranen i Egå Havn inden den kunne komme af Folkebåden. der trods skader er returneret til sin plads. Kollisionen skete ved topmærket, hvor Luffe 37eren kom på bagbord halse. Man frygtede at Luffe 37eren ville tage vand ind. Se billeder.

Af Troels Lykke |

Det gik hårdt for sig under Aarhus Sailing Week, især hos kølbådene, kunne en del sejlere se i dag lørdag ved topmærket, hvor det blæste godt.

Især var en Folkebåd uheldig, da den kom ind til topmærket i en af sejladserne. Uheldet bestod i, at en større Luffe 37 med fuld fart på bagbord ramte Folkebåden.

Sejlere blev ikke ramt

Ifølge vores vidne på stedet, Christian Givskov, der sejlede i en anden Folkebåd, så viklede de to bådes rigge sig ind i hinanden og det endte med, som billedserien viser det, at Luffe 37eren havnede oppe i cockpittet på Folkebåden, hvor sejlerne må have flyttet sig i stor fart for ikke at blive ramt.

Ifølge minbaad.dks oplysninger blev ingen ramt. Christian Givskov fra Aarhus Sejlklub, der selv var tæt på episoden, forklarer.

- Det var tæt på at det var os der var blevet sejlet over. Op mod mærket var Luffe 37eren og os på bagbord. Der kom så en Spækhugger og Folkebåd på tværs, begge på styrbord halse, vi valgte at gå bag om, men så tog Luffen Folkebåden, lyder det fra Folkebåds-sejleren.

Løftet fri af Folkebåd i havn

Han forklarer at man frygtede at Luffe 37eren kunne synke, hvis den blev løftet fri af Folkebåden, hvor den sad oppe på et spil, der var gået gennem bunden af Luffe 37eren, så først inde i havnen i Egå blev Luffe 37eren, af en kran, løftet af Folkebåden. Begge både fik skader af uheldet.

Resultaterne fra alle Sailing Aarhus Week Regattaens øvrige klasser – Contender, OK-jolle, Folkebåd, H-båd, Luffe 37 og Spækhugger kan ses her

Hele tre stævner sejles i Aarhus

Hele tre stævner bliver i weekenden afviklet mellem klubberne samt Aarhus Internationale Sejlsportscenter

– Aarhus Olympic Days II for de olympiske klasser 49er, 49erFX og Nacra 17,

- Sailing Aarhus Week Youth Kaløvig for ungdomssejlere i 29er og Europajolle

- Sailing Aarhus Week Regatta på tværs af syv forskellige klasser for breddesejlere.

Mere følger senere fra stævnet Der sejles også søndag i alle klasser.

content-loader
content-loader
content-loader