Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
49erFx-sejlere ligger dybt. Her er de fanget af stævnefotograf Peter Brøgger fra Aarhus. Fotos: Peter Brøgger/Aarhus Sailing Week
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sailing Aarhus Week samler elite, ungdom og bredde i ét stævne – se foreløbige resultater

Aarhus Bugt vrimler i disse dage med elite-, ungdoms- og breddesejlere, i alt 120 besætninger, som en del af Sailing Aarhus Week. Sailing Aarhus står bag tre stævner, som favner sejlere på alle niveauer og på sigt skal vokse sig større til én stor maritim folke- og sejlerfest i den jyske hovedstad.

Af Troels Lykke |

I disse dage boltrer sejlere på alle niveauer sig på en solbeskinnet Aarhus Bugt, hvor Sailing Aarhus i samarbejde med medlemsklubberne Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten, Kaløvig Bådelaug og Marselisborg Sejlklub står bag Sailing Aarhus Week.

Hele tre stævner bliver i weekenden afviklet mellem klubberne samt Aarhus Internationale Sejlsportscenter – Aarhus Olympic Days II for de olympiske klasser 49er, 49erFX og Nacra 17, Sailing Aarhus Week Youth Kaløvig for ungdomssejlere i 29er og Europajolle samt Sailing Aarhus Week Regatta på tværs af syv forskellige klasser for breddesejlere, fortæller Aarhus Sailing Week til bådpressen.

- 2020 har selvfølgelig været et specielt år, men målet med Sailing Aarhus Week er at skabe en årlig sejlerfest, der kan rumme både eliten, ungdommen og bredden. Det skaber en rigtig fed dynamik. Vi har besøg af nogle af verdens bedste sejlere, der kan være med til at inspirere de unge og bredden, som omvendt bidrager med en fantastisk stemning, fortæller Jon Koch Hansen, direktør i Sailing Aarhus.

- Det er et setup, vi gerne vil bygge videre på i de kommende år. Det skal være grundstenen for Sailing Aarhus Week, at den netop rummer alle, så vi får et stort, folkeligt og summende stævne i Aarhus, tilføjer han.

COVID-19 udfordrer de udenlandske sejlere

Sailing Aarhus Week er i år udfordret af coronasituationen, der betyder, at arrangørerne har været tvunget til at begrænse deltagerantal, opdele i grupper og tage andre forholdsregler for at undgå smittespredning. Alligevel har cirka 120 besætninger på tværs af alle klasser meldt deres ankomst i Aarhus.

Mens de første sejladser under Sailing Aarhus Week Regatta og Sailing Aarhus Week Youth i Kaløvig blev afviklet lørdag, tog elitesejlerne hul på Olympic Days’ første sejladser fredag. Her manglede flere af de udenlandske sejlere i 49er, 49erFX og Nacra 17 ved startlinjen.

- Flere af de udenlandske sejlere er stadig udfordret, når de skal rejse rundt i verden. Det kan vi også mærke. Jeg har talt med flere, der har haft svært ved at rejse ind i landet. F.eks. talte jeg med det polske landsholds spanske træner, som ikke fik lov at stige ombord på sit fly, fordi de spanske myndigheder ikke ville acceptere dokumentationen fra de danske, fortæller Jon Koch Hansen, der trods omstændighederne er tilfreds med opbakningen til dette års Sailing Aarhus Week.

Hjemmebanefavoritter i front blandt de olympiske sejlere

Blandt de olympiske sejlere i Aarhus Olympic Days II er hjemmebanefavoritterne Baad og Thusgaard fra Aarhus Sejlklub kommet bedst fra start. Efter otte sejladser fredag og lørdag har de sat sig solidt på 1. pladsen, inden afgørelsen falder søndag.

Samme fornemme start har Cenholt og Lübeck fået i Nacra 17, hvor de efter otte sejladser har henholdsvis fire og seks points forspring til de spanske og franske forfølgere.

Størst er det 26 både store 49er-felt, hvor der desværre ikke er samme danske succes, som i de øvrige olympiske klasser.

Efter fredagen og lørdagens syv sejladser fører polske Przybytek og Kolodzinski med ét point ned til østrigske Bildstein og Hussl samt danske Nyborg og Wright på 3. pladsen. OL-aktuelle Warrer og Precht ligger nr. 13 efter et par sejladser, hvor de ikke startede og ikke fuldførte.

Se alle resultater

Brødrepar fra KDY fører i 29er i Kaløvig

I Kaløvig dyster de unge, lovende 29er- og Europajolles-sejlere i Sailing Aarhus Week Youth-stævnet, der blev til, da det ellers planlagte DS Grandprix blev aflyst. Her har brødrene Dehn-Toftehøj, Jens-Christian og Jens-Philip, fra KDY lagt sig i spidsen af 29ernes stævne efter lørdagens fire sejladser.

Brødrene Dehn-Toftehøj er inden søndagens sidste sejladser hårdt presset af Ebdrup og Joos kun ét point bagefter, mens Melchior og Ladefoged ligger nr. 3 ud af 14 både. Blandt de syv Europajolle-sejlere har Valdemar Hjernø Pedersen fra Egå gjort rent bord efter fire sejladser og fører med fire point ned til Johannes Birkholm fra Kaløvig.

Sydbank Fonden har generøst doneret 50.000 kr. til Youth-stævnet. Checken blev torsdag overrakt til Sailing Aarhus’ Anne Sophie Christensen i selskab med ungdomssejlerne Helena Wolff og Carl Emil Sloth og Sydbanks Områdedirektør Torben R. Rasmussen foran Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

I alt deltager 20 besætninger i Youth-stævnet i Kaløvig. Se alle resultater 

DS-DM for Wayfarer under Regattaen

Myndighedernes regler og restriktioner har også haft indflydelse på årets felt i Sailing Aarhus Week Regatta, det tidligere Aarhus Festuge Cup. 45 besætninger på tværs af syv klasser er repræsenteret i det traditionsrige og normalt velbesøgte stævne.

14 både deltager i Wayfarernes DS-DM, der efter lørdagens fire sejladser føres af Just og Friis fra henholdsvis Kaløvig og Esrum Sø. Resultaterne fra alle Sailing Aarhus Week Regattaens øvrige klasser – Contender, OK-jolle, Folkebåd, H-båd, Luffe 37 og Spækhugger kan ses her

content-loader
content-loader
content-loader