Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard skal til OL i Japan næste år. Her står de øverst på podiet. Foto: Peter Brøgger

Aarhusiansk dobbelttriumf i 49erFX og Nacra 17 i årets anden udgave af Aarhus Olympic Days

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard sejrede i 49erFX, mens Lin Cenholt og CP Lübeck gav konkurrenterne baghjul i Nacra 17. Trods corona havde 25 49ere, 11 49erFXere og 14 Nacra 17’ere fra store dele af Europa fundet vej til Aarhus.

Af Troels Lykke |

I 49er blev det til østrigsk sejr i årets anden udgave af Aarhus Olympic Days, der fungerer som træningsstævne for de olympiske klasser forud for Kieler Woche i næste uge og EM i slutningen af september.

For anden gang på godt to måneder dannede Aarhus Bugt ramme om Aarhus Olympic Days, der denne solbeskinnede weekend i september blev afviklet i forbindelse med Sailing Aarhus Week 2020 – den martime festival ved Aarhus Internationale Sejlsportscenter, fortæller Sailing Aarhus til pressen.

Stævne før Kielerugen

Der var dog skruet gevaldigt ned festivalaktiviteterne omkring sejladserne på grund af risiko for smittespredning, men alligevel havde 25 49ere, 11 49erFXere og 14 Nacra 17’ere fra store dele af Europa fundet vej til Aarhus. Flere for at pudse formen af før Kieler Woche i næste uge og EM i september-oktober.

Præcis som under Olympic Days I tilbage i juni, så Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub skarpest ud blandt 49erFXerne.

Siden fredagens første sejladser lå Aarhus-duoen helt i top, og den placering fastholdt de også efter søndagens 12. og sidste sejlads. Det blev samlet til 19 point – seks færre end polske Melzacka og Loboda samt 11 mindre end søstrene Schmidt fra Kaløvig.

Sejr til Cenholt og Lübeck – ingen dansk podieplads i 49er

Nacra 17-klassen var ikke repræsenteret ved første afdeling af Aarhus Olympic Days i juni, og derfor var Lin Ea Cenholt og CP Lübeck ved den lejlighed rykket over i en 49erFXer, hvor de ganske flot blev nr. 4. Nu var de så tilbage i Nacra-katamaranen, hvor de hører hjemme, og det bekom dem tilsyneladende vel.

Efter en solid lørdag med tre placeringer som et og én som nummer to havde de før søndag sejlet sig i front i Nacra 17-feltet. Dén position fastholdt de også søndag, hvor de endte øverst på podiet foran franske Delapierre og Audinet på 2. pladsen og Pacheco van Rijnsoever og Trittel på bronzepladsen.

Bedste danske 49ere var Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen

Endelig var der østrigsk sejr blandt 49erne, hvor Bildstein og Hussl tog 1. pladsen foran to polske både, Przbytek og Kolodzinski samt Buksak og Wierzbicki på de øvrige podiepladser.

Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen fra KDY var bedste danske båd på 4. pladsen. De kommende OL-sejlere Warrer og Precht sluttede som nr. 6.

Laser-jollerne deltog ikke i anden omgang af Aarhus Olympic Days på trods af, at de sammen med Finn-jolle, Kite Foil og Wind Surf var med i juni.

Se alle resultater fra Aarhus Olympic Days II

content-loader
content-loader
content-loader