Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hverken det danske eller de øvrige teams får lov at kapsejle i Nord Stream Race i 2020. Foto: Nord Stream Race 2019 / Andrey Sheremetev

KDY kommer ikke til at sejle Nord Stream Race i 2020

De danske ligavindere må vinke farvel til årets langdistancesejlads for de baltiske lande. Arrangørerne har netop besluttet at droppe sejladsen grundet faren for coronasmitte.

Af Sara Sulkjær |

En udskydelse af Nord Stream Race fra juni til september var den oprindelige plan, der blev sat i søen, da coronavirussen i foråret tog verden med storm.

Nu har arrangørerne så besluttet at droppe årets langdistancesejlads, der skulle have været med sidste års ligavinder fra KDY på startlinjen. Det skriver Nord Stream Race på sin hjemmeside.

Drømte om at sætte eksempel

Det er hensynet til sejlernes og omverdenens fysiske helbred, der har fået arrangørerne til at kaste håndklædet i ringen, her én måned inden starten:

- Specielt i disse tider ønskede vi at sætte et eksempel for sporten og for den internationale sammenhængskraft. Vi var forhåbningsfulde til det sidste og holdt derfor fast ved sejladsen i lang tid, påpeger Alexey Zaytsev, Managing Director for sejladsens partner, Nord Stream AG, og understreger:

- Alligevel må vi leve op til vores ansvar for vores atleters, involveredes og samfundets helbred under de nuværende omstændigheder.

Niende sejlads i 2021

ClubSwan 50'erne, der bringer deltagerne fra Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Rusland, den lange vej fra Kiel til Skt. Petersborg, kommer dermed til at ligge stille i 2020.

Til gengæld har arrangørerne rettet blikket mod Nord Stream Race 2021, der bliver den niende sejlads i eventens historie.

Kilde: Nord Stream Race

content-loader
content-loader
content-loader