Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Som det kendes fra de traditionelle liga-stævner, sejles der også med live-kommentering i E-Sejlsportsligaen. Foto: Sejlsportsligaen / Facebook

Roskilde vinder første E-sportsstævne foran Sønderborg og K.A.S.

Trods en 13. plads i første sejlads kommer Roskilde Sejlklub godt igen og tager sejren i E-Sejlsportsligaens 1. division. Sønderborg og Kjøbenhavns Amatør Sejlklub tager sig af de resterende podiepladser. I alt 30 sejlklubber deltog.

Af Sara Sulkjær |

30 virtuelle sejlere fra forskellige sejlklubber landet over satte sig mandag til rette foran computerskærmen.

Sammen, men hver for sig, indledte de her den nyoprettede E-Sejlsportsliga, der skal bringe kapsejladsen til de danske klubsejlere under coronavirussen. 

Svær start

Efter de tidligere kvalifikationssejladser havde 18 teams sikret sig en plads i den eftertragtede 1. division. En division, der blandt andet har selskab af KDY, som havde førertrøjen på i kvalifikationssejladserne.

I mandagens fem sejladser var det dog sejlerkollegaerne mod vest, der viste vejen:

- Roskilde Sejlklub kom ikke pragende fra start i første sejlads med hentede det efterfølgende og ender med at vinde, forklarer Sejlsportsligaen på Facebook.

Også Chia Pirates fra Sønderborg Yachtcklub og Kasserne fra Kjøbenhavns Amatør Sejlklub (K.A.S.) havde vind i de virtuelle sejl, mens KDY måtte nøjes med en ottendeplads.

Ny sejlklub i front

I ligaens 2. division har en række nye sejlklubber bragt sig på banen.

Klubber, der ikke nåede at stille til start ved kvalifikationsstævnet og som derfor havde deres debut på den virtuelle kapsejladsbane under mandagens divisionssejladser. 

Blandt dem er Dragør Sejlklub. Det holdt dog ikke sjællænderne tilbage. Med fire prikker og én førsteplads i de i alt fem sejladser stryger Dragør helt til tops i 2. division med Ho Bugt og Skovshoved lige efter.

Næste gang der sejles i E-Sejlsportsligaen er den 18. maj kl. 20.00.

Se re-live fra mandagens sejladser her

Resultater fra 1. division:
1. Roskilde Eagles
2. Chia Pirates
3. Kasserne

Se hele resultatlisten her.

Resultater fra 2. division:
1. Dragør 
2. Ho Bugt Herrings
3. Skovser

Se hele resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader