Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vegvisir Race er blandt de kapsejladser, der, ifølge Dansk Sejlunion, kan blive udfordret, hvis det nuværende forsamlingsforbud fastholdes. Foto: Vegivisr Race / Ben Scheurer

Forsamlingsforbuddet fastholdes - kan få konsekvenser for større kapsejladser

Det bliver ikke muligt at samles over 200 personer fra i morgen, hvilket ellers var en del af regeringens oprindelige plan. Dansk Sejlunion og DIF arbejder i øjeblikket på at sikre sejlsporten bedre vilkår.

Af Sara Sulkjær |

200 personer. Et forsamlingsantal, der efter planen skulle tillades fra i morgen, lørdag den 8. august.

Med det forhøjede smittetryk har Sundhedsministeriet dog set sig nødsaget til at fastholde det øjeblikkelige loft på 100 personer. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

DS er på sagen

Forårets større kapsejladser som Vegvisir Race, der sejles den 3.-5- september, og lignende kan dermed komme i klemme, hvis ikke det lykkes at ændre forbuddet for aktiviteter med lav risiko for smitte.

Et arbejde, som Dansk Sejlunion netop har sat i værk:

- Vi vil fra Dansk Sejlunions og DIF’s side søge at påvirke de politiske forhandlinger, så sejlsporten og andre udendørs idrætsaktiviteter med ekstrem lav smitterisiko får bedre vilkår. Men det kan i sagens natur ikke forudses, om dette vil lykkes, understreger Dansk Sejlunion på Facebook.

Hav tålmodighed

Klubber og andre, der står i spidsen for større events i løbet af efteråret, bør derfor væbne sig med tålmodighed, inden sejladserne streges i kalenderen:

- Vi vil derfor anbefale sejlklubberne, at være forberedt på, at der kan komme en ny udmelding allerede i næste uge. Overvejelser om aflysninger bør derfor om muligt afvente udfaldet af forhandlingerne. 

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader