Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Møn blev rundet om styrbord. Her et billede fra Jesper Andersens Safir. Kik ude i siden og se flere billeder. Foto: Jesper Andersen
Kapsejlads
Jan Hansen ses her i sin Figaro 2. Fotos: Køge Sejlklub
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Drabaant 38 fra Køge var tæt på at komme først i mål.
Kapsejlads
Kapsejlads
Per Dragelund opfandt One Star Challenge. Her ses han i sin L23.
Kapsejlads
Jesper Andersen kæmper her i sin Safir.
Kapsejlads
Sejlmager Jan Hansen fra København er her godt på vej i sin 33 fods Figaro 2. Foto: Jan Hansen

27 solosejlere gennemførte One Star Challenge - pust op til 18 m/sek. - Møn om styrbord

33 både startede i One Star Challenge, også to svenske og en tysker deltog, efter de lå for anker før start fredag morgen udfor Køge. Vi taler med Safir-sejler Jesper Andersen, der var 4. båd i mål på den klassiske rute rundt om Møn på 106 sømil, Jan Hansen i Figaro 2, var først i mål.

Af Troels lykke |

33 både deltog, hvor hovedparten sejlede 106 sømil med Møn om styrbord i år.

27 af solosejlerne gennemførte, heraf havde flere været på grund i Bøgestrømmen, men alle kom fri af egen kraft, ifølge Safir-sejler Jesper Andersen fra den arrangerende Køge Sejlklub.

Der blev sejlet efter søvejsreglerne, hvor bådene, som i Silverrudder i Svendborg, er delt op felter, alt efter bådenes størrelse: onestarchallenge.dk/deltagerliste/

Selv deltog den aktive sejler Jesper Andersen i sin gule Safir 'Bussen' fra 1978. En båd, der havde helt nye Høj Jensen-sejl på.

Startet på VHF - skippermøde på YouTube

50-årige Jesper Andersen var første Safir i mål efter 17 timer og 18 minutters sejlads. Om turen siger Jesper Andersen til minbaad.dk.

- Vi blev sendt afsted med 10 både i hver start.  Første start gik fredag morgen kl. 9.00, hvor de mindste startede først. Vi blev startet via en VHF, det var også der at man holdt skippermøde, pga. corona, men også på YouTube. Vi startede på en skæring med kurs mod Møn i 7-8 m/sek. fra sydvest. Ved indsejlingen til Grønsund kunne jeg sætte spiler og havde selvstyrer på i roligt vejr. Siden gik vinden i nord-nord-øst, så jeg og flere havde kryds i Ulvsund i Bøgestrømmen, hvor der er meget smalt. Flere var på grund, men de kom selv fri, forklarer Jesper Andersen.

Vind sprang 70 grader og øgede til 18 m/sek.

Senere kom der mere vind efter han passerede Kalvehave ved 23. tiden. Og derefter kom vind efter et kæmpe vindskift.

- Der kom et kæmpe vindskift på 70 grader til sydøst i Køge Bugt, da vi havde kurs mod Stevns. Og vinden øgede op til 15-18 m/sek. og jeg var oppe og logge 10 knob. En Safir jeg kæmpede med tog sit storsejl. Og da jeg skulle have bommet, stagvendte jeg ved Stevns Fyr på læns pga. den hårde vind, siger Jesper Andersen, der var godt træt efter sejladsen.

Figaro og Drabant 38 i tæt kamp

Første båd på den store rute var en flerskrogsbåd. En X-55 med Michael Andersen skulle også have sejlet med, men hans nye sejl var ikke klar til sejladsen.

Første båd i mål på den klassiske rute på 106 sømil, var North Sails-sejlmageren Jan Hansen i en fransk Figaro 2 i i den 33 fods båd 'The Beast' fra Lynetten.  Det gjorde Jan Hansen på 16 timer og 10 minutter.

Han kom få minutter i mål før en Drabant 38-sejler, Jacob Nielsen i båden 'Geisha' fra Køge Sejlklub. Mens 3. båd i mål var en T-24 fra Tyskland. Derefter fulgte Jesper Andersen i Safiren 'Bussen'.

Vinderens båd stikker 2,10 meter - krævede omvej

Jan Hansen siger til minbaad.dk om sejladsen.

- Det var en fin sejlads og et godt arrangement, som Køge Sejlklub har lavet med One Star Challenge. Jeg var dog udfordret af at min båd stikker 2,10 meter så jeg måtte sejle lidt længere i Bøgestrømmen for ikke at gå på grund. Ved Kalvehave var Drabant 38eren lidt foran mig i kort tid, og da vinden kom kom jeg op og løbe 14 14 knob, forklarer Jan Hansen

Resultater følger senere her: onestarchallenge.dk/

Se flere fotos på stævnets facebook-side

content-loader
content-loader
content-loader