Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Allerede inden sidste sejlads havde Anne-Marie Rindom sikret sig titlen som europamester ved EM i 2019. Foto: Peter Brøgger

Forsvarende europamester Anne-Marie Rindom er blandt storfavoritterne ved EM i Polen

I 2019 tog Rindom i suveræn stil sejren som Europas bedste kvindelige Radial-sejler. Nu skal titlen forsvares i polske Gdansk. For få uger siden sikrede danskeren sig en flot sejr i Kielerwoche over sin evige konkurrent, Marit Bouwmeester.

Af Sara Sulkjær |

For under én måned siden stod Anne-Marie Rindom øverst på podiet, da vinderen af Kielerugen, Laser Radial-sejlernes første, større internationale stævne i 2020, skulle hædres. En sejr, som den forsvarende europamester nu skal forsøge at gentage ved EM-stævnet i Polen, der indledes i morgen, torsdag:

- Efter Kiel ved jeg, at vi er på rette spor rent træningsmæssigt, men også at der stadig er mange områder, som jeg kan udvikle mig på. Det er hårdt, det er lærerigt, men mest af alt er det fedt at sejle stævner igen, understreger danskeren på sin Facebookside.

Skade i bedring

De danske sejlerkvinder har allerede tilbragt et par uger i polske Gdansk, der med kort varsel sprang til som vært for mesterskabet. Dermed har den 29-årige sejler haft rig mulighed for at teste den diskusprolaps, der for et par måneder siden ramte danskeren:

- Min skade i nakken er i bedring, og det går hurtigt fremad. Med støtte fra Team Danmark kan jeg få al den hjælp, jeg behøver ift. genoptræning. The fight continues, skriver en fortrøstningsfuld Rindom. 

Foruden Rindom er de unge talenter Anna Munch og Michala Høgh Norsell på startlinjen ved mesterskabet.

Fem danske Laser-sejlere

133 mandlige Laser-sejlere følger i kølvandet på deres kvindelige kollegaer og afvikler ligeledes årets europamesterskab i Polen. Blandt dem er hele fem sejlere udstyret med Dannebrog. Ingen af dem har plads i favoritfeltet, men er primært på vandet for at føje værdifulde erfaringer til deres unge sejler-CV.

Europamesterskabet sejles frem til tirsdag den 13. oktober og kan følges her.

Danskerne ved Laser-EM

Laser Radial:
Anne Marie Rindom

Anna Munch

Michala Høgh Norsell 

Laser:
Christian Winkler

Andreas Krappe

Jakob Lejbølle

Nikolaj Rørholm Borch

Johan Schubert

content-loader
content-loader
content-loader