Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fuld koncentration fra den forsvarende europamester, Anne-Marie Rindom. Foto: Thom Touw Photography

Anne-Marie Rindom i front ved EM i Polen - har fire point til OL-vinder Bouwmeester

Tre prikker i fire sejladser sikrer danskeren en foreløbig topplacering ved Lasernes europamesterskaber. Lørdag sejles atter kvalifikationssejladser, inden sejlerne søndag inddeles i et guld- og sølvfelt.

Af Sara Sulkjær |

Anne-Marie Rindom viser storform efter en svær sæson, der har budt på en række aflyste stævner grundet corona og en skade, der netop opstod, da stævnelandskabet så småt begyndte at åbne op igen.

Alligevel har den rutinerede dansker lagt sig i spidsen for de 107 kvindelige Laser Radial-sejler, der i øjeblikket kæmper om titlen som Europas bedste i Polen. En titel, som Rindom i 2019 sikrede sig allerede inden den sidste EM-sejlads, og som hun nu skal forsvare i Gdansk.

Solide sejladser af Rindom

To kvalifikationsdage torsdag og fredag har foreløbigt kastet fire sejladser af sig. Med en første- og fjerdeplads på stævnets dag ét, og en noget nær perfekt andendag med to prikker har Rindom i den grad fået vind i sejlene:

- Jeg sejlede hurtigt og tog nogle gode beslutninger under sejladsen. Jeg lå ikke bare nummer ét fra starten, men solid sejlads gjorde det godt i sidste ende, fortalte Rindom efter fredagens sejladser til Laser-klassens hjemmeside.

Med de tre prikker og en fjerdeplads som fratrækker huserer Anne-Marie Rindom helt til tops i tabellen med tre point. Hele fire point har danskeren ned til sin evige konkurrent og forsvarende OL-guldvinder, Marit Bouwmeester, der med syv point ligger på en samlet andenplads inden lørdagens afsluttende kvalifikationssejladser.

Dansk 57. plads i Laser Standard

For at finde de danske sejlere i herrernes Laser-felt må blikket rettes længere nedad i tabellen. Bedst er Andreas Krappe, der med en 16-29-24-(33)-serie overnatter på en samlet 57. plads, mens hans unge kollega, Johan Schubert, placerer sig ti pladser under Krappe, på den samlede 67. plads. 

Lørdag fortsætter kvalifikationssejladserne, mens sejlerne herefter inddeles i et guld- og sølvfelt. Der sejles frem til tirsdag den 13. oktober.

Danskerne ved Laser-EM

Laser Radial:
1: Anne Marie Rindom

16: Anna Munch

80: Michala Høgh Norsell 

Laser:
57: Andreas Krappe

67: Johan Schubert

114: Nikolaj Rørholm Borch

115: Christian Winkler

123: Jakob Lejbølle

Se alle resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader