Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejlerne kan nu se frem til igen at færdes i klublokalerne, blandt andet her i Kerteminde. Foto: Troels Lykke

Klubhusene kan igen åbnes på landets lystbådehavne

Den tredje fase af genåbningen af Danmark lukker op for landets mange klubhuse, der nu atter kan anvendes til omklædning og lignende. Forsamlingsforbuddet samt en afstand på 1-2 meter mellem sejlerne skal overholdes.

Af Sara Sulkjær |

Låsen kan fjernes, nøglen isættes og dørene åbnes til landets mange klubhuse. Det slår Dansk Sejlunion fast, men påpeger dog også muligheden for kommunale og lokale begrænsninger, efter at regeringen mandag indleder den tredje fase af den omfattende genåbning af Danmark.

En fase, der foruden åbningen af idrætsforeningernes lokaler ligeledes gør det muligt at samles op mod 50 personer.

Almindelige aktiviteter kan fortsætte

Ændringen af forsamlingsforbuddet gør det muligt for flere sejlklubber at afvikle de ugentlige aftenmatches, ligesom træningen af såvel unge som voksne sejlere nu bliver langt lettere tilgængelig:

- Dansk Sejlunion vurderer, at mange af sejlklubbernes almindelige aktiviteter som træning, sejlerskole, fritidssejlerprøver og små lokale kapsejladser kan gennemføres på betingelse af, at forbuddet mod at forsamles i større grupper end 50 personer overholdes, understreger sejlunionen.

Samtidig er det afgørende, at afstanden på 1-2 meter til andre sejlere, instruktører og forældre fortsat overholdes.

Daglig rengøring

For udøverne bliver det ligeledes muligt igen at anvende klubhuset faciliteter, således at omklædning og lignende ikke længere skal foregå hjemmefra eller på havnens udendørs arealer:

- Der kan åbnes for bade- og omklædningsfaciliteter samt toiletter, hvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger til rengøring overholdes. Hyppig og grundig rengøring af fælles kontaktpunkter skal som minimum ske én gang dagligt og oftere ved mange berøringer, påpeger Dansk Sejlunion.

Følg løbende Dansk Sejlunions anbefalinger til klubber og sejlere her.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader