Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der har været stille på havnen i Rudkøbing, siden coronavirussen for alvor gjorde sit indtog. Foto: Troels Lykke

BREAKING: Dansk Sejlunion forlanger, efter regeringens ord, at klubhuse lukkes i hele landet

Det er ikke længere tilladt at mødes i sejlklubberne, understreger direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche, der følger regeringens råd. I et enkelt tilfælde har direktøren taget kontakt til lokal klubformand.

- Et klubhus er en idrætsfacilitet, siger Lerche til minbaad.dk.

Af Sara Sulkjær |

Tirsdag aften talte statsminister Mette Frederiksen endnu engang til danskerne. Beskeden var klar. Al aktivitet i indendørs sportsfaciliteter skal ophøre fra onsdag den 18. marts kl. 10.00.

En besked, der nu får Dansk Sejlunion til at lukke dørene til samtlige af landets sejlklubber.

- Nogle vil måske spørge, om deres klubhus er en idrætsfacilitet, men der skal ikke herske tvivl - i den her sammenhæng er svaret ja. Better safe than sorry. Fra Dansk Sejlunions side har vi fra starten valgt at holde os på den sikre side af regeringens udspil, understreger direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche.

Påbud fra direktøren

Konsekvenserne af regeringens og unionens stadig skærpede tiltag har man mærket på havnen i Rudkøbing. Flere foredrag er blevet aflyst, og klublokalet, der ofte har tiltrukket mellem 35-40 mennesker til forårets arrangementer, ligger øde hen. 

- Der er meget, meget stille. Vi har aflyst og udsætter fortsat arrangementer, men forsøger at holde humøret oppe, forklarer formand i Rudkøbing Sejlklub, Finn Birger Hansen.

Ikke alle sejlklubber er fulgt i den sydfynske klubs kølvand. På få havne er træningen i større grupper fortsat, hvilket fornylig tvang DS-direktøren til røret:

- Jeg har i et enkelt tilfælde måttet tage telefonen og ringe til formanden. Heldigvis blev vi hurtigt enige om at lukke al aktivitet, forklarer Christian Lerche, der ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

Hold møder online

Også diverse udvalgsmøder i sejklubsregi bør aflyses eller afvikles på alternativ måde - også selvom det fortsat er tilladt at samles i grupper på under ti personer, lyder den klare opfordring fra Lerche:

- Lad vær med at mødes face-to-face, så smitten ikke spredes yderligere. Vores anbefaling er, at man i stedet mødes via Skype eller lignende., som er fremragende til videomøder, forklarer direktøren til Minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader