Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Klubhusene kan i øjeblikket anvendes i begrænset omfang. Foto: Troels Lykke

Opdaterede retningslinjer for landets klubhuse - sociale aktiviteter er bandlyst

Det er muligt at holde generalforsamlinger og kurser, mens sociale aktiviteter er bandlyst i klubhusene. Dansk Sejlunion fremlægger en udførlig guide med seks punkter.

Af Sara Sulkjær |

Vidt forskellige meldinger er fra myndighedernes side sendt i retning af idrætsforeningerne hvad angår brugen af landets mange klubhuse.

Forvirringen har derfor været udtalt, lige indtil det tirsdag lykkedes Dansk Sejlunion at nå frem til en afklaring:

- At følge coronaanvisningerne har aldrig været let. Denne gang er det desværre mere kompliceret end nogensinde før, men vi forsøger at skitsere reglerne så enkelt som muligt, forklarer Dansk Sejlunion, der herunder guider sine medlemmer omkring brugen af klubhusene:

1: Undervisning, kurser og generalforsamlinger
Undervisning, kurser og generalforsamlinger er for nuværende tilladt i klubhuse med op til 1.000 deltagere. Alle deltagere skal have et gyldigt coronapas. Deltagerne skal i det væsentlige sidde ned med mindst én meters afstand fremad, bagud og til siderne eller mindst én sædes afstand mellem hver siddende deltager.

Derudover må der aldrig være flere personer i lokalet end svarende til kvadratmeterkravet (se evt. afsnit om afstandskrav på dansksejlunion.dk/corona). 

2: Fysisk træning
Fysisk træning er tilladt for alle aldersgrupper med et forsamlingsloft på op til 25 personer inkl. trænere etc. Alle deltagere skal have gyldigt coronapas, på nær børn og unge til og med 17 år.

Frivillige, trænere etc., der er ansvarlige for en aktivitet for børn og unge til og med 17 år, behøver heller ikke coronapas.

3: Restauranter og caféer
Offentlig restaurant- og cafedrift er tilladt efter de regler, som gælder for restauranter. 

4: Kontrol af coronapas
Coronapasset skal kontrolleres af den ansvarlige for aktiviteten ved hvert møde eller andet, som gennemføres.

5: Generelle foreningsaktiviteter
Generelle foreningsaktiviteter er kun tilladt for børn og unge til og med 17 år. Forsamlingsloftet er på 25 inkl. trænere, nødvendige voksne etc. Her behøves ingen coronapas, heller ikke for deltagende voksne. 

6: Dét er ikke tilladt
Sociale aktiviteter og almindeligt ophold er for nuværende ikke tilladt i klubhuset. 

Læs mere om den aktuelle coronasituation og dennes indvirkning på sejlsporten på Dansk Sejlunions hjemmeside her.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader