Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
DM-vinderne i H-båd. Fra venstre ses Rasmus Jørgen Andresen, Claus Høj Jensen og Frederik Dahl Hansen. Fotos: KALABAS.DK
Kapsejlads
Fra venstre på 3 pladsen: Jacob Hald, Claus Hovgaard og Palle Koch Sejlklubben Neptun Vejle. Guld til Rasmus J. Andresen, Claus Høj Jensen og Frederik Dahl Hansen Holbæk Sejlklub og sølv til Poul Jensen, Søren Ottosen og Søren Bredahl Thisted Sejlklub.
Kapsejlads

Høj Jensen, Andresen og Hansen vandt DM i H-båd for 11. gang i træk - efter en times træning

Den 49-årige sejlmager Claus Høj Jensen havde et super DM i Gilleleje, hvor hans trio om lørdagen lagde ud med tre første- og én andenplads. Derefter fulgte to førstepladser om søndagen bl.a. - Det er første gang, vi vinder DM før sidste sejlads, siger han til Minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Der blev i weekenden sejlet DM i H-båd i Gilleleje. Team Good Speed med Claus Høj Jensen som skipper og Rasmus Jørgen Andresen og Frederik Dahl Hansen levede op til bådens navn og vandt suverænt DM for 11. gang i træk. 

Vi må vel efterhånden nærme os Guiness Rekordbog for så mange mesterskaber vundet i træk i en bådklasse.

Holdet slutter 26 point bedre end nummer to, Poul Jensen fra Thisted, derefter fulgte Claus Hovgaard fra Vejle.

Undervejs havde Høj Jensen-holdet i alt fem førstepladser i otte sejladser, hvormed de slutter med under ti point.

Første og eneste stævne i 2020

Claus Høj Jensen forklarerede i aftes til Minbaad.dk om holdets træning op til DM, nu da nærmest alt har været aflyst i H-bådsklassen på grund af corona:

- Vi har trænet en time for en uge side. Vi har ikke haft tid til at træne, og efter DM er båden pakket ned til næste år, så det blev til ét stævne i år, men næste år er det store mål VM i Struer. Vi skal forsvare vores VM-guld fra Holland. I år blev VM i Tyskland desværre aflyst. Der er godt nok et stævne i Aarhus snart, men det når vi ikke, siger 49-årige Claus Høj Jensen fra Høj Jensen Sails i Ølstykke.

En sejler, der udover sit 11. DM-guld i H-båd også har adskillige verdensmesterskaber i H-båd, VM i Drage og i Yngling.

Han har aldrig været fristet af at gå den olympiske far som sin far, Poul Richard Høj Jensen, der har vundet to OL-guldmedaljer i Soling.

Var heldige i én sejlads

I Gilleleje var lørdagen med vind fra syd og vest med 4-7 m/s og søndag fra nord med 3-5 m/s.

Claus Høj Jensen forklarer, at holdet også var heldige:

- I første sejlads om søndagen blev vi pakket helt ned og er tvunget til at gå bagom hele feltet ud på højre fløj, hvor ingen ville sejle ud, og der får vi pludselig mere vind og en 20 grader, hvor vi skal ud i stropperne. Det var ret heldigt. Ved mærket var vi 100 meter foran nummer to. Men vi havde generel god fart og vores nye John Mast virkede rigtig godt, efter vi knækkede den gamle ved VM sidste år, fortæller Claus Høj Jensen.

Poul Jensen fra Thisted hev sølvet hjem

Kampen om de næste pladser på podiet var intens gennem hele stævnet, men til sidst hev Poul Jensen og besætning fra Thisted Sejlklub sølvmedaljerne hjem. Med en førsteplads i sidste sejlads fik Claus Hovgaard fra Sejlklubben Neptun i Vejle bronzemedaljerne.

Kampen om sølv og bronze var så tæt og intens, at alle både i top-5 på et tidspunkt havde noget metal i hånden, men nedennævnte to både trak de korteste strå.

Peter Gorrissen fra Sejlklubben Neptun Vejle og Aarhus-sejleren Thomas Sennels blev henholdsvis nummer fire og fem. Pointforskellen mellem nummer to og fem var kun sølle seks point.

Stor fest i Gilleleje Hallen

Gilleleje Sejlklub præsterede trods corona-restriktioner et stævne, som alle H-båds-sejlerne med glæde vil huske tilbage på.

Claus Høj roser Gilleleje for et godt arrangement, blandt andet for en god festmiddag i Gilleleje Hallen, hvor der var god plads til sejlerne i forhold til corona.

- De passede godt på os i Gilleleje, siger den danske mester.

En enkelt protest

En enkelt protest lørdag måtte behandles, men ellers var det et ret fredeligt DM med få materielle skader og en enkelt uheldig bomning lørdag med en lettere skadet sejler.

Se flere fotos

Resultater 

content-loader
content-loader
content-loader