Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De 16 pladser i 29er-feltet er allerede optaget. Fire både er foreløbigt på deltagerlisten. Arkivfoto

Årets U-DM bliver i Vejle, Fredericia, Middelfart og Skærbæk med deltagerloft

Corona gør, at DM for de unge må afholdes fire steder, når ti ungdomsklasser sejler om DM-titler den 19. og 20. september. I Optimist A, der er den største klasse ved mesterskabet, kan 65 sejlere stille til start. Få overblikket her.

Af Sara Sulkjær |

En lang række corona-anbefalinger og unge, ambitiøse sejlere, der drømmer om et sportsligt stævne i den normale, høje klasse. Arrangørerne er kommet på overarbejde forud for afviklingen af årets danmarksmesterskab for ungdomssejlerne:

- Det er sværere, end det måske lyder at skrue noget sammen, som både overholder reglerne og samtidig tilgodeser sportslige ambitioner og en fair afvikling. Det er ikke desto mindre dét, vi har forsøgt, forklarer arrangørerne på Facebook.

Fire stævnebyer

Forsamlingsforbuddet på 100 personer danner de overordnede rammer for mesterskabet den 19.-20. september, der derfor er fordelt over fire havne i Vejle, Fredericia, Middelfart og Skærbæk.

Samtidig må arrangører såvel som deltagere tage hensyn til den anbefalede sikkerhedsafstand på én meter, ligesom kontaktpunkter og områder, hvor mennesker naturligt samles i større antal, skal undgås:

- Ved at sprede stævnet over flere byer/havne har vi imødegået nogle af dem, men der vil stadig være ting der "strammer lidt", påpeger arrangørerne, der blandt andet på droppe de sociale arrangementer på land.

Mulighed for flere deltagere

Som en direkte konsekvens af regeringens anbefalinger har arrangørerne desuden besluttet at sætte et deltagerloft i hver enkelt DM-klasse. 

Et deltagerloft, der er nøje udregnet på baggrund af den lokale kapacitet og klassernes generelle deltagerstatistik. Samtidig er der gjort plads til banedommere, frivillige, trænere og andre, der er en naturlig og vigtig brik i stævneafviklingen. 

Udgangspunktet er bevidst sat lavt, således at ingen sejlere vil opleve at få annulleret deres tilmelding - snarere tværtimod. Vurderer arrangørerne, at det er muligt at udbygge mesterskabet, vil sejlere på ventelisten derimod blive tilbudt en plads:

- Først når tilmeldingsfristen er udløbet (11/9), har vi det samlede billede af, hvor mange vi kan få ind - da der er flere klasser på nogle af lokationerne afhænger det blandt andet af indbyrdes fordeling mellem disse klasser, forklarer arrangørerne.

Forventet deltagerloft:

Skærbæk Lystbådehavn:
Optimist-A: 65 sejlere

Vejle Lystbådehavn:
Zoom 8: 25 sejlere
Optimist B: 35 sejlere
Optimist C: 40 sejlere

Middelfart Lystbådehavn:
Feva: 32 sejlere (16 både)
29er: 32 sejlere (16 både)

Fredericia Lystbådehavn:
Europe: 45 sejlere
Laser 4.7: 15 sejlere
Laser Radial: 15 sejlere
Laser Standard: 15 sejlere

Følg løbende opdateringer om stævnet på Facebook her.

content-loader
content-loader
content-loader