Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vejle, Fredericia, Middelfart og Skærbæk skulle have lagt havn til årets ungdoms-DM. Arkivfoto

Ungdoms-DM for 270 sejlere aflyses under ét døgn inden starten

I 12. time har arrangørerne valgt at trække stikket til årets mesterskab. Med regeringens nye corona-restriktioner er det ikke længere forsvarligt at afvikle stævnet, vurderer stævneledelsen og Dansk Sejlunion.

Af Sara Sulkjær |

Netop nu skulle omkring 270 ungdomssejlere have dystet om DM-titler i ti bådklasser. Men nye coronarestriktioner fra regeringen tvang fredag arrangørerne til at afblæse eventen med under 24 timer til start:

- Det er ikke fair for alle jer, der har pakket og gjort alt klart til en weekend på vandet, men vi blev ikke givet noget varsel - og vi kan blot beklage dybt, forklarer stævneleder Nicolai Aistrup Pedersen på Facebook.

Skal kunne se sig selv i spejlet

Sammen med de øvrige arrangører kastede stævnelederen sig for en måned siden over et ambitiøst planlægningsprojekt, da det stod klart, at det store stævne med over 500 sejlere grundet forsamlingsforbuddet ikke kunne afvikles på traditionel vis. 

Fire havne og sejlklubber blev i stedet implementeret i stævnet, således at deltagerne blev fordelt på flere lokationer:

- Vi prøvede, og vi fejlede i 12. time. Resultatet udeblev, og det eneste vi står tilbage med er en uforløst fornemmelse i kroppen blandet med skuffelse og ”ked-af-det-hed” på sejlernes vegne, forklarer Aistrup Pedersen og uddyber:

- Vi mener ikke, vi kan retfærdiggøre moralsk/etisk at trække folk fra alle dele af landet sammen i trekantsområdet og på alle måder "teste" reglerne for forsamlingsforbud. Vi må bare konstateret, at corona har bidt sig fast - og bidt sig ind til benet, og der er ingen ord for, hvor nedtrykte vi er, men vi er nødt til at være ansvarlige, og vi er nødt til at kunne se os selv i spejlet på mandag.

Innovativ og omstillingsparet

Landets ungdomssejlere, trænere og de mange frivillige i sejlklubberne må derfor tilbringe weekenden på landjorden, inden et nyt event - forhåbentlig - kan stables på benene:

- Jeg håber virkelig, vi får lov igen en anden gang, og jeg krydser fingre for, at tingene normaliserer sig. Jeg er godt nok bange for, at der kan gå noget tid, så vi må bare være endnu mere innovative og omstillingsparate – og det er jeg sikker på, at vi er, når bare vi kan få sejlet, understreger stævneleder Nicolai Aistrup Pedersen.

content-loader
content-loader
content-loader