Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Vi tror på, at også mange unge sejlere og deres forældre vil være kede af at miste muligheden for at overvære SailGP, hvis de skal til Ungdoms-DM, siger Lerche fra Dansk Sejlunion. PR-foto

Dansk Sejlunion flytter Ungdoms-DM - sejlere skal kunne se SailGP-stævne

Ungdoms-DM rykker en uge, hvormed ungdomssejlere den 12. og 13. september kan opleve, støtte op om og møde det danske SailGP-team i København.

Af Troels lykke |

Dansk Sejlunion har tradition for at afholde Ungdoms-DM i anden weekend af september. I år var stævnet planlagt til weekenden 12.-13. september, hvor Skærbæk Bådeklub i samarbejde med Fredericia Sejlklub står for arrangementet.

Nu er det imidlertid besluttet at rykke DM-stævnet til den efterfølgende weekend, 19.-20. september.

Det fortæller Dansk Sejlunion i en pressemeddelelse.

Overskygger al anden sejlsport

Det sker med baggrund i den netop offentliggjorte nyhed om, at SailGP lægger 2020-sæsonens femte stævne i København - netop i weekenden 12.-13. september.

- SailGP er en fantastisk begivenhed for alle sejlsportsinteresserede i Danmark, og i Dansk Sejlunion har vi vurderet, at begivenheden vil skabe så stor interesse, at det vil overskygge alt anden sejlsport på samme tid, forklarer Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion, og uddyber:

- Vi tror på, at også mange unge sejlere og deres forældre vil være kede af at miste muligheden for at overvære SailGP, hvis de skal til Ungdoms-DM. Derfor har vi i Dansk Sejlunion vurderet, at det vil være mest fornuftigt at finde en anden weekend til DM-stævnet, og vi er meget glade for, at Skærbæk Bådeklub og Fredericia Sejlklub har udvist stor fleksibilitet og imødekommenhed og dermed muliggjort flytningen.

SailGP – også for børn og unge

Med SailGP følger også et rigtigt interessant ungdomsprogram, som kan få en stor rækkevidde i forhold til at gøre flere børn og unge interesserede i sejlsporten. Også dette har spillet ind i overvejelserne.

- Helt konkret forventer jeg, at et antal børne- og ungdomssejlere fra hele landet kan komme på vandet og sejle samtidig med SailGP. Det vil formentlig ske i WASZP-joller. For Dansk Sejlunion er det naturligvis vigtigt at støtte op bag det danske SailGP-initiativ, der er støttet af Rockwool, og som bringer et kæmpe sejlsportsevent til København, påpeger Christian Lerche og fortsætter:

- Samtidig håber vi, at vi med denne tidlige meddelelse om flytning af Ungdoms-DM vil møde forståelse hos de sejlerfamilier, der allerede har krydset stævnet af i kalenderen. Forhåbentlig vil rigtigt mange se det som en mulighed for at opleve både SailGP og Ungdoms-DM.   

content-loader
content-loader
content-loader