Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Svendborg Sunds Sejlklub smukke, aflange bygning har set bedre dage. Det skal der gøres noget ved. Privatfoto

Svendborg Sunds Sejlklub har skaffet en del af finansiering på 8 mio. kroner til renovering af klubhus

Tiden er blevet moden til en opgradering af klubbens fysiske rammer og af bygningsindretningen, som i det væsentlige stammer fra 1970’erne og 1980’erne.

Af Troels Lykke |

Svendborg Sunds Sejlklub blev grundlagt i 1866 og har haft base i Rantzausminde siden 1985, hvor klubben flyttede ind på ”Strandgården”, en aflang, buet bygning, hvorfra der er udsigt over Svendborgsund. Strandgården blev oprindeligt brugt af Ollerup Gymnastikhøjskole.

Strandgården er et smukt bygningsanlæg i træ på cirka 250 kvadratmeter, som blev opført af Ollerup Gymnastikhøjskole i 1935. Strandgården fremstår i mange henseender i original stand og er siden købt af Svendborg Kommune.

Klubhus er utilsvarende

Men nu er bygningen træt. Svendborg Sunds Sejlklubs formand, Christian Hammerich, forklarer til Minbaad.dk:

- Vores klubhus er lige nu utilsvarende. Der er ikke toiletter for handicappede, og der findes ikke en opdeling mellem drenge og piger til at klæde om, og bygningen i træ trænger til en kraftig opgradering.

Formanden fortæller videre:

- Derfor har en lille arbejdsgruppe i klubben udfærdiget et bygningsprojekt, der med respekt for den originale arkitektur vil opgradere rammerne til tidssvarende og højt niveau til glæde for de mange brugere af Strandgården, der er klubhuset. Det er glædeligt at opleve, at både Svendborg Kommune og Fonden for Fynske Bank støtter op om klubbens initiativ. Sammen med egne midler er ca. 25 % af finansieringen i hus, og dermed har klubben et godt startgrundlag for at søge fondsmidler til resten og har en klar forventning om at nå i mål med projektet.

Klubben forventer at byggeriet vil være færdiggjort i 2021.

- Vi forventer også støtte fra lokale fonde, men håber også på andre fonde, det har vi begrundet optimisme om. Budgettet lyder på cirka 8 mio. kroner.

Vil vastholde unge

Med en sådan opgradering satser klubben på at kunne fastholde unge sejlere længere i sejlsporten og tiltrække flere nye sejlere.

Klubben forventer også, at de gode forhold vil være med til at bidrage til udvikling af sejlsporten i det sydfynske område, hvor klubberne omkring Svendborg allerede samarbejder og hjælper hinanden så godt, de kan.

Svendborg Sunds Sejlklub og Rantzausminde Havn vil kunne lægge rammer til, når klubberne i området fremover forventeligt vil samarbejde om større stævner og andre aktiviteter.

content-loader
content-loader
content-loader