Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den nye J/70er skal nu bruges af unge og ældre sejler i Svendborg Sunds Sejlklub. PR-foto

Ny moderne J/70er til Danmarks ældste sejlklub Svendborg Sunds Sejlklub

Købet af båden er blevet muliggjort af fine donationer fra VELUXFONDEN og Fonden for Fynske Bank. Allerede nu arbejdes ihærdig på at finde finansiering til den næste. J/70er til den fynske sejlklub, der blev startet i 1886.

Af Troels Lykke |

Både unge og gamle sejlere var mødt op på havnen i Rantzausminde onsdag sidst på eftermiddagen, da Svendborg Sunds Sejlklub officielt søsatte klubbens nye J70ér, som er en topmoderne kapsejladsbåd.

Båden er seneste fartøj i Svendborg Sunds Sejlklub flåde, som siden stiftelsen tilbage i 1866 løbende er blevet opdateret, så den følger med tiden.

Købet af båden er blevet muliggjort af fine donationer fra henholdsvis VELUXFONDEN og Fonden for Fynske Bank, fortæller den sydfynske sejlklub.

Den nye båd kan fra i dag bookes af sejlklubbens medlemmer på klubbens hjemmeside og forventningerne til båden er så store, at der allerede nu arbejdes ihærdig på at finde finansiering til den næste. J70éren er en bådtype, som har været i hastig fremmarch over hele Europa gennem de senere år.

Sejlsportsliga i august i Svendborg

Senere på året lægger sejlklubben såvel græs som farvand til hele to stævner for J70 klassen, når Sejlsportsligaen kommer forbi i weekenderne 13-14 og 20-21 august.

Til stævnet forventes flere end 100 sejlere at komme til Svendborg for at dyste på Svendborg Sund i farvandet ud for Rantzausminde. Til stævnet stiller Svendborg Sunds Sejlklub op med et seniorhold i 2. division, hvor Mads Kirchheiner er manden med hånden på roret.

Helt alene bliver han ikke. Som besætning til at hive i tovenderne har han Gunver Mærsk Møller, Søren Olsen og Henrik Jensen.

Besætningen, som har titlen ”Aktive Ældre” skal nu bruge tiden frem til stævnet på at lærer hinanden og båden at kende.

content-loader
content-loader
content-loader