Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lin og CP kæmper ved VM. Foto: World Sailing
Kapsejlads
Sejlerne hædres her i deres klub, KDY, for nylig. Foto: Mogens Hansen

Nacra 17-sejlerne Cenholt og Lübeck vil varmetræne før OL i Japan

Med i det næste halve års plan er varmetræning for at prøve at vænne kroppen til de ret ekstreme temperaturer, der vil være i Japan i Enoshima til juli, hvor OL sejles. Vores fotograf Mogens Hansen taler med de to Nacra 17 VM-sølvvindere.

Af Troels lykke |

VM-sølv i Nacra 17 i New Zealand var et stort skridt på vejen mod OL for Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck fra KDY.

Med i det næste halve års plan er også varmetræning for at prøve at vænne kroppen til de ret ekstreme temperaturer, der vil være i Japan til juli, hvor OL sejles i Enoshima.

Sejlsport er presset - ingen skygge på vandet

- Der er nogle regler for, hvad de må blive udsat for i forhold til varme og så videre, og sejlsport er presset, fordi det er så mange timer, og der ikke er mulighed for skygge. mens de er på vandet, siger Christian Peter Lübeck til Minbaad.dk.

Forklaringen falder, da duoen er hjemme i KDY i Rungsted for at blive fejret:

- Det er vanskelligt at stå i Danmark på en halvkold januar dag og forestille sig, hvor utroligt varmt der var i Japan, og hvor meget det tærer på kræfterne, supplerer Lin Cenholt, før hun fløj til Portugal for at træne.

Samarbejde fungerer

Minbaad.dk spurgte om, hvordan det er at være på landsholdet så tæt på OL, hvor Danmark har VM-guld i Laser Radial med Anne-Marie Rindom, VM-sølv i Nacra 17 og VM-bronze i 49erFX med Ida Marie Baad og Maria Thusgaard.

- Der er god stemning, og vi støtter hinanden meget. Der har blandt været trukket på Anne-Marie Rindoms store erfaring med mental træning, fortæller duoen, der træner med talenterne Natacha Violet Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov.

Ingen problemer efter ulykke

Det er cirka to år siden, at Christian Peter Lübeck blev skåret voldsomt på en foil på sin Nacra 17 under sejlads i New Zealand, hvor hans lægmuskel blev beskadiget.

- Jeg har ikke nogen mén i dag, hverken fysisk og nok så vigtigt psykisk. Det netop overståede VM blev sejlet samme sted som ulykken skete, så vi havde på forhånd tænkt lidt på, om vi ville reagere på det, men det var slet ikke noget, vi tænkte på under konkurrencen, siger Christian Peter Lübeck.

content-loader
content-loader
content-loader