Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
KDY-direktør Anders Myralf møder her de to OL-sejlere i Rungsted. Fotos: Mogens Hansen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Rørte KDY-sejlere hædret på hjemmebane efter Nacra VM-sølv i Auckland

50 personer var mødt frem i KDY i Rungsted for at fejre Nacra 17-sejlerne Lin Cenholt og Christian Peter Lübecks VM-sølvmedalje. Der blev fortalt om kampen om at gøre deres tre både helt ens. Vores fotograf Mogens Hansen sender fotos og rapport.

Af Troels lykke |

Familie og venner samt unge sejlere, der bliver inspireret af Lin & CP's resultater, stod klar i KDY's lokaler, da de lokale helte torsdag den 2. januar skulle hædres.

Fra Dansk Sejlunion var Line Markert og Christian Lerche desuden på plads, mens Anne Marie Mohr, KDY, og KDY-direktør Anders Myralf havde meldt deres ankomst sammen med sejlernes træner Kristian Kjærgaard og hans børn

Rørende tale

Lin og CP holdt en rørende tale om deres tur mod VM-sølvmedaljen.

En rejse, som blandt andet indbefatter en skuffelse ved for-OL, som gjorde, at de grundigt overvejede situationen og lagde en detaljeret plan for, hvad der skulle fokuseres på.

Det har været fokusområder som at blive bedre til letvindssejlads, som gjorde, at Lin skulle styre storsejlsskødet i stedet for CP, som er en forandring, hvor man først går fem skridt baglæns for at kunne ende med at gå ét skridt frem.

Gør tre både ens

Det var også en forklaring om at sikre, at deres tre både (som er rundt om i verden) er helt ens, så der ikke er nogen omstilling.

Det kan lyde simpelt, men i praksis er det ikke så nemt. Det var en del af at have 100% styr på grejet, så der skal bruges mindre energi på det, fortalte sejlerne til Minbaad.dk.

Der er også stor fokus på den høje varme og fugtighed i Japan, som tager utroligt meget på kræfterne.

Det var tydeligt, at Lin og CP var glade for deres VM-sølv, men også for den opbakning de får fra sponsorer, Team Danmark, Dansk Sejlunion og KDY. Lin blev synligt rørt, da hun takkede de mange, der var mødt op for at sige tillykke.

De sagde også, at deres mål helt klart er at komme hjem med en OL-guldmedalje.

Få sekunder fra VM-guldet

Før finalesejladserne var parret sikret en medalje og lå til bronzen ved verdensmesterskabet.

Selvom de sluttede utroligt tæt på guldet, ganske få sekunder faktisk, var sejlerne dog helt klart utroligt glade for at have vundet VM-sølv.

De fortalte, at de har et travlt halvt år foran sig, hvor der blandt andet er endnu et VM i februar. De er endnu ikke sikret at blive udtaget til OL, men pointmæssigt er VM-sølv et stort skridt på vej.

Nyt VM i Australien

Til februar, når der som nævnt atter sejles VM, bliver det samtidig den sidste udtagelsesserie, der afgør. om holdet kommer til OL i Japan.

Blandt publikum var der klar konsensus om, at vi mødtes igen efter OL for at fejre en OL-medalje.

I første omgang flyver Lin og CP på 14 dages træning og derefter videre til Australien, slutter Mogens Hansen.

content-loader
content-loader
content-loader