Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det bliver næppe nødvendigt at pakke huen i sejlertasken, når Grandprix-serien indledes i august. Arkivfoto

Dansk Sejlunion aflyser alle Grandprix-stævner før sommerferien

Først om fire måneder kan ungdomssejlerne komme på vandet til de populære Grandprix-stævner. Tre stævner er dermed streget fra kalenderen.

Af Sara Sulkjær |

Sejlere, forældre, søskende, trænere og frivillige. Hundredvis af mennesker samles traditionelt til de store Grandprix-stævner, der afholdes i et samarbejde mellem Dansk Sejlunion og de enkelte værtsklubber.

En popularitet, der ikke falder i spænd med coronavirussen og de heraf følgende restriktioner fra regeringen, som hele Foreningsdanmark, herunder også Dansk Sejlunion, agter at følge. 

Det gør unionen klart på sin hjemmeside.

Tidlig beslutning skal hjælpe klubberne

Med ærgelse må sejlunionen og værtsklubberne derfor tvinge sejlerne til at slette de tre Grandprix-stævner i Skive, Kolding og Kerteminde fra kalenderen:

- Arrangørklubberne har forsøgt at trække en beslutning så langt, som det kan lade sig gøre, men på et tidspunkt må der tages beslutninger, påpeger Mikael Jeremiassen, kapsejladsansvarlig medarbejder i Dansk Sejlunion, og forklarer:

- Beslutningerne er truffet nu, så arrangørklubberne har bedre muligheder for at håndtere økonomiske bindinger og konsekvenser. 

Tre stævner i 2020

Som mange andre i denne tid må også jollesejlerne dermed finde de langsigtede briller frem. Først om lidt over fire måneder, den 29.-30. august, skydes Grandprix-serien i gang. 

Det sker i Aarhus, hvorefter Harboe Cup i Skælskør og det afsluttende Ungdoms-DM i Skærbæk og Fredericia er på programmet.

Grandprix-stævner 2020:
GP1: 2.-3. maj => Skive Sejlklub (AFLYST)

GP2: 16.-17. maj => Kolding Sejlklub (AFLYST)

GP3: 30.-31. maj => Sailxtreme, Kerteminde Sejlklub (AFLYST)

GP4: 29.-30. aug. => Sailing Aarhus

GP5: 26.-27. sept. => Harboe Cup, Skælskør Amatør-Sejlklub

UDM: 19.-20. sept. => Skærbæk Bådeklub/Fredericia Sejlklub

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader