Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Classic Fyn Rundt-sejlerne må blive i land i år, selv singlehand-bådene må ikke sejle. Der var ellers flere tilmeldinger end der plejer til den fynske sejlads i år, erfarer minbaad.dk. Her ses en Frost 38 fra Faaborg. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads

Sail Extreme og Classic Fyn Rundt aflyses nu af Kerteminde Sejlklub pga. covid-19

OK-stævne i slutningen af juni og DM i ScanKap 99 i august er samtidig sat på standby. - Om stævnerne holdes afhænger af officielle restriktioner til den tid, og drøftelse med OK- og Scankap 99-klubben samt Dansk Sejlunion, fortæller den fynske sejlklub. Ældre frivilllige kan blive smittet, siger Dansk Sejlunion.

Af Troels lykke |

Kerteminde Sejlklub, der er en af landets helt store klubber, når det gælder stævner, har nu besluttet at aflyse flere stor stævner her i første del af sejlsæsonen.

Men også træning i klubben, aftenkapsejladser, pigesejladser og ungdomssejlads og andet er aflyst, forklarer stævneleder i Classic Fyn Rundt, Hans Jørgen Ellekilde.

Vi søger ingen smutveje omkring stævnerne

Stævnelederen fra Kerteminde Sejlklub forklarer i en mail til Minbaad.dk:

- I stedet for at søge smutveje i reglerne mener vi, at det er ansvarligt at forstå reglerne, som de er givet, under hensyn til deres formål og til at være realistiske mht. vor sociale adfærd som sejlere.

Ellekilde forklarer videre om hensyn til smittefarer af corona:

-  Så længe, der anbefales at holde to meters afstand, kan vi ikke medvirke til kølbådssejladser eller sejladser i to-personers eller større joller. Og så længe der er forbud mod forsamlinger over ti personer udendørs og indendørs betyder det, at vi ikke kan medvirke til stævner eller andet med social aktivitet før eller efter. Når der kommer nye retningslinjer, vil vi opdatere, men tiden tillader ikke, at vi trækker aflysning af stævner tilbage, forklarer Hans Jørgen Ellekilde.

Dansk Sejlunion: Sejl kun med din familie

Direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche, der dagligt får rigtigt mange spørgsmål om sejlads, stævner og covid-19, forklarer til Minbaad.dk om at aflyse stævner:

- Vores anbefaling er, at man venter med at aflyse stævnerne så sent som muligt, men stadig så man når at tage højde for økonomien, fx at få aflyst et telt på havnen. Der er flere hensyn. For det første anbefaler vi, at man kun sejler med sin familie, da der er stor smittefare på en lille båd med få kvadratmeter, og for det andet skal man tænke på, at mange af dem, som er officials og hjælper til stævner, er ældre mennesker, der ikke må smittes med corona.

- Og lige nu må man heller ikke bruge klubberne ud for de anbefalinger, som vi har fået af regeringen, siger Christian Lerche, der i samråd med OL-sportschefen også har sendt OL-sejlerne på land i 30 dage:

- Vi har sagt til OL-sejlerne, at de i stedet for at sejle, skal koncentrere sig om at få styr på deres økonomi og sponsorer, påpeger Lerche.

Følgende stævner i Kerteminde er nu aflyst:

- Wayfarer, 2. maj 2020

-  Sail Extreme, 30. – 31. maj 2020 

- Classic Fyn Rundt, herunder også Singlehand Fyn Rundt, 5. – 7 juni 2020 

content-loader
content-loader
content-loader