Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Måske kan IMOCA 60eren Chaparal ses i Aarhus 2023. Her er den i Vendee Globe i søndags, hvor starten gik.

Millionstøtte fra Region Midtjylland til The Ocean Race i 2023

Endnu en artikel fra aktive Aarhus. Politikerne i Regionsrådet i Region Midtjylland har netop bevilget 10 mio. kroner fra en pulje til kultur- og sportsevents. Fire af millionerne går til sejlsport i Aarhus, der i maj 2023 er stopover i The Ocean Race.

Af Troels Lykke |

Politikerne i Østjylland har netop bevilget de i alt 10 mio. kroner fra den særlige pulje til kultur- og sportsevents, der blev oprettet som en del af regionens budgetaftale for 2020. Fire af millionerne går til sejlsport.

- Der har gennem mange år og med stor succes været afholdt en lang række internationale events i vores region, og jeg er glad for, at vi nu er med til at udbygge den position endnu mere og dermed også støtter, at vi åbner vores landsdel endnu mere op for det store udland, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Hele verden kigger med

For at få støtte fra regionens eventpulje skal arrangementer have en markant international betydning samt spille sammen med regionsrådets regionale udviklingsstrategi.

Den har med FN's verdensmål som overordnet ramme blandt andet fokus på store samfundsudfordringer som bæredygtig omstilling, klimatilpasning og fremtidens sundhedsvæsen.

I den forbindelse fremhæver formand for regionsrådets Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V), at internationale sportsevents kan være med til at åbne nye døre.

- Der er tale om tre events med meget stor international gennemslagskraft. Det er til gavn for sporten, kulturen og værtsbyerne, men også mere bredt i forholdt til at skabe synlighed om det arbejde, der er i gang i midtjyske virksomheder, på vores uddannelsesinstitutioner, i kommuner og i regionen. For eksempel arbejde med grøn omstilling, klimatilpasning og sundhedsinnovation, hvor internationalt samarbejde er helt afgørende, siger Jørgen Nørby (V).

Direktør for The Ocean Race-stopover er begejstret

Charlotte Kirk Elkjær, der er ansat som Stopover Director for The Ocean Races kommende stopover i Aarhus, forklarer til Minbaad.dk:

- Vi er begejstrede over, at Region Midtjylland bakker massivt op omkring den næste store byevent i Aarhus. Vi ser frem til at skabe en event, der omfavner bredt på vandet samt en stor folkefest på land. I samarbejde med en lang række partnere planlægger vi et enestående fokus på bæredygtighed, understreger hun.

Læs mere om The Ocean Race her: www.theoceanrace.com/

content-loader
content-loader
content-loader