Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Forsamlingsforbud på 50 personer redder Sjællandsmesterskab i Wayfarer

I den kommende weekend holder Farum Sejlklub Sjællandsmesterskab for Wayfarer. - Det er blevet muligt at gennemføre stævnet efter de seneste covid19-lempelser, lyder det fra Wayfarer-klubben.

Af Troels lykke |

Forsamlingskravet på maksimalt 50 personer inklusiv dommer, officials med flere skal selvfølgelig med de øvrige krav og anbefalinger overholdes både på vandet og på land, fortæller Wayfarer-sejler Christian Milert til Minbaad.dk. Han fortæller videre:

Vi har været i kontakt med Dansk Sejlunion, og de deler vores opfattelse af, at stævnet kan gennemføres under hensyntagen til ovenstående.

17 joller fra Jylland, Fyn og Sjælland er tilmeldt lige nu, og der er måske et par stykker mere på vej. Det er ganske flot antal, omstændighederne taget i betragtning.

Feltet i år er særdeles stærkt med de forsvarende sjællandsmestre (og sidste års VM-sølvvindere) Mogens Just og Anders Friis som de klare storfavoritter, men flere andre besætninger, eksempelvis Team Riber fra Esbjerg og Team Iversen fra Farum vil helt sikkert kunne blande sig i topstriden.

Største voksen-tomandsjolle-klasse i Danmark

Wayfarerklassen er den største voksen-tomands-jolleklasse i Danmark, og har de senere år oplevet en tilgang af både erfarne kapsejlere og mindre rutinerede, der alle fascineres af jollens fantastiske sejlegenskaber, der sætter sejlglæden i højsædet.

Jollen stiller store krav til teknik og trim for at få de sidste procenter presset ud af den, og allerede ved 5-6 m/s er det nødvendigt at begynde at depower for at holde jollen på benene.

Klassen er blandt andet kendt for at tage godt imod nye sejlere, da de erfarne nærmest står i kø for at hjælpe med fif og gode råd.

content-loader
content-loader
content-loader