Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Igennem hele Kim Andersens fireårige præsidentperiode i World sailing har især Hans Natorp (på billedet) gået ud med stærk kritik af Andersens modstandere, både internt i World Sailing og udenfor organisationen. Foto: Troels Lykke

Hans Natorps troværdighed er på spil i støtte til ekspræsident Kim Andersens mange konflikter

Dansk Sejlunions ledelse og repræsentanter i World sailng (WS) har ubetinget støttet tidligere WS-præsident Andersen i alle de konflikter der er opstået i organisationen de seneste fire år. Det samme har DIFs næstformand, tidligere DS-formand Hans Natorp, der nu vil være DIF-formand.

Af Troels Lykke |

I forlængelse af fredagens kommentar om World Sailings troværdighedsproblem, følger vi op med en faktatjek af centrale påstande i den såkaldte TSE-sag, hvor WS’ eks-præsident Kim Andersen, i en rapport udarbejdet af en uafhængig undersøger, blev dømt for brud på etiske regler i World Sailing, skriver Baadmagasinet.dk i artiklen TSE faktatjek: Talte Hans Natorp sandt?

Andersen har sat talrige juridiske tiltag i gang for at kende rapporten fra etisk komité ugyldig, og i World Sailing arbejder den nye ledelse pt for at konstituere en ny etisk komité. Det er en kaotisk situation, med sagsanlæg og anklager på kryds og tværs mellem de forskellige parter.

Hvad viser dokumentationen?
Men helt uafhængig af de formelle og juridiske rammer for rapporten, er de faktuelle omstændigheder som afsløres meget belastende – ikke kun for Kim Andersens eftermæle, men også for dansk sejlsports internationale troværdighed.

Dansk Sejlunions ledelse og repræsentanter i WS har ubetinget støttet Andersen i alle de konflikter der er opstået i World Sailing de seneste fire år.

Og det gør man stadig, selv efter at de seneste, belastende forhold er kommet frem. De er dokumenterede, faktuelle, og afslører talrige forsøg på manipulation, og forsøg på at dække over hvad der egentlig er foregået.

Igennem hele Kim Andersens fireårige præsidentperiode har især Hans Natorp gået ud med stærk kritik af Andersens modstandere, både internt i World Sailing og udenfor organisationen, og har forsvaret den tidligere præsident mod de anklager der er rejst mod ham.

Baadmagasinet.dk skriver bl.a. videre:

Interessekonflikt
For nye læsere: TSE-sagen drejer sig helt kort om at Kim Andersen benyttede PR-bureauet TSE (nu BCW Sport) under sin valgkampagne, og som nyvalgt præsident undlod han at oplyse om en mulig interessekonflikt med TSE. På det tidspunkt havde han allerede indgået en aftale med TSE om at løse kommunikationsopgaver for World Sailing, og som aftalen viser, var opgaven i høj grad at støtte op om den nyvalgte præsidents egen kommunikation. Aftalen blev ikke forelagt eller godkendt af World Sailings bestyrelse. Opgaven blev hellere ikke sendt i udbud. Aftalen blev stærkt kritiseret internt i organisationen, da den kom frem i lyset, og kom til at koste World Sailing ca. 1,7 millioner kroner.

Her er resultatet af vores faktacheck:

Natorp: ”Der er faktisk aldrig indgået en kontrakt mellem PR-bureauet TSE og World Sailing”

En skriftlig, signeret aftale med et rammebeløb svarende til ca. 400.000 DKK blev indgået mellem TSE og World Sailing i november 2016 – umiddelbart efter præsidentvalget, hvor Kim Andersen vandt. Samarbejdet kom i øvrigt til at fortsætte langt udover den indledningsvise aftale. Bådmagasinet er i besiddelse af en kopi af aftalen, som blev signeret af Kim Andersen i direkte forlængelse af en tidligere aftale mellem TSE og DIF, indgået med det formål at støtte Kim Andersens præsidentkampagne. Den efterfølgende aftale mellem TSE og World Sailing blev indgået med det primære formål at støtte Kim Andersens eksterne kommunikation som nyvalgt præsident. Vi er i besiddelse af aftalen.

Læs flere faktatjek i Baadmagasinet.dk, hvor DIFs næstformands sandheder bliver konfronteret.

DR Sporten skrev tidligere i år om sagen, der bla. har dette element:

Tidligere anklaget for økonomisk frås

Tidligere har den danske præsident været anklaget for økonomisk frås. Blandt andet fordi han var med til at beslutte, at forbundets hovedkontor skulle flyttes fra Southampton til London.

Og senest fik Andersen for et par uger siden dét, der i politiske kredse kaldes for en næse: Et ordentlig slag over tuden fra verdensforbundets etiske komité, der er en kontrolinstans i Andersens forbund.

Den etiske sag omhandler et brev, der blev sendt til sejlsportsmediet Sailing Illustrated og vært Tom Ehman, efter at han i en udsendelse kom med nogle udsagn om økonomien i World Sailing.

Brevet var underskrevet af vicepræsidenterne Scott Perry og Gary Jobson. De mener, at Kim Andersen har sendt det uden deres endelige godkendelse og derfor rejst en sag.

content-loader
content-loader
content-loader