Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlmager Claus Høj Jensen kan vinde sit 11. DM i H-båd i træk. Foto: Niels Kjeldsen/Pantaenius

Forsamlingsforbuddet forventes hævet til 200 personer i august og så reddes DM i H-båd

- Vi blev kastet sidelæns ind i DM for H-båd, og har haft travlt med planlægningen. Mange gode kræfter hjælper til, og vi kan nu sige, at vi er klar, forklarer Gilleleje Sejlklubs næstformand, Gitte Bush Pedersen. 21 både er allerede tilmeldt efter 4 dage.

Af Troels Lykke |

Gilleleje Sejlklub (GSK) er blevet bedt af Danske H-Båds Sejlere om at holde DM i forbindelse med den allerede planlagte H-Båds Liga sejlads den 29.-30. august, 2020.

Det vil være den første planlagte H-båds Liga sejlads, efter corona nedlukningen. H-Båds DM var oprindeligt planlagt til afholdelse i Onsevig på Lolland den 3-5 Juli, men blev aflyst pga. coronanedlukningen.

Onsevig vil i stedet afholde H-båds DM i 2021. Normalt afholdes der 5 Liga sejladser om året inklusive DM og Nordiske Mesterskaber.

Kastet sidelæns ind i det

GSK afholdt også sidste år H-båds liga sejlads – for første gang. Næstformand og tovholder på DM i Gilleleje , Gitte Bush Pedersen, siger:

- Vi blev kastet sidelæns ind i dette – og har haft travlt med planlægningen. Mange gode kræfter hjælper til, og vi kan nu sige, at vi er klar. Vi planlægger at give H-båds sejlerne en super oplevelse i Gilleleje. Forhåbentlig med dejligt sommer vejr og god vind og vi planlægger en dejlig aften lørdag med middag i Gilleleje Hallen.

H-bådsklassens Jørgen Leth kommenterer

Der bliver livekommentering i land på ro klubbens molehoved af H-båds klassens egen Jørgen Leth, nemlig Steffen Bøllund fra Brejning, og der vil være frivillige fra GSK som sejler med tilskuerbåde.

- GSK er pt. i forhandling med TracTrac om live dækning af bådene, så sejladsen kan følges live via apps og internettet, forklarer Bent Holm Nielsen fra den nordsjællandske sejlklub.

Allerede 4 dage efter tilmeldingen åbnede, var der 21 tilmeldte både. Det ventes at både fra Sverige og Tyskland også vil komme.

Deltagerantallet er begrænset af myndighedernes forsamlingsforbud, men det ventes at forsamlingsforbuddet hæves til 200 personer den 8. august, hvilket så vil tillade mange flere både at samles.

Tilsagn om sponsorer til 30-35 både

Det ventes at der kommer ca. 30-35 både. Flere sponsorer inklusiv Pantaenius og Kronborg Marine Proshop har allerede givet tilsagn om støtte.

Herudover har H bådsklubben tilbagevendende sponsorer fra Høj Jensen Sails og John Mast som der sættes stor pris på af sejlerne.

Næste H-Båds liga sejlads er i Brejning den 19.-20. september og Nordisk Mesterskab og Liga i Roskilde Sejlklub den 3.-4. oktober.

Læs mere om DM i H-båd

content-loader
content-loader
content-loader