Gå til hoved-indhold
Udstyr
Vi mener, det er vigtigt at holde det private erhvervsliv i gang og holder butikken åben, men vi er naturligvis meget opmærksom på smittefaren ved Covid-19, siger Martin Rasmussen fra ShipShape. Foto: Troels Lykke

Ejer af bådudstyrsbutik: Køb ind til forårsklargøring nu - butikker kan lukke

Coronavirus har lukket alle butikker i Italien, undtagen supermarkeder og apoteker. Det samme kan ske i Danmark, mener butiksejer Jens Juul fra Marinetorvet. Grossisten Henrik Nielsen fra Columbus Marine er enig: - Vis rettidig omhu og køb ind nu til forårsklargøringen.

Af Troels lykke |

Corona-feberen hærger over Danmark. Man ved nærmest ikke, hvad næste drastiske skridt er, efter at regeringen lukkede skoler og meget andet i den her uge.

Men hvordan påvirker det os sejlere, der snart skal gøre bådene klar, før de kan komme i vandet?

De fleste butikker har åbent

Bådudstyrsbutikken ShipShape i Rungsted har sendt en pressemeddelese ud om, at de stadig holder åbent. Hjulene skal holdes i gang, mener butiksejer Martin Rassmussen.

Aarhus Sea Shop i Egå har også skrevet til kunderne, at de har åbent, selvom flere nu arbejder hjemmefra.

Faktisk har de fleste bådudstyrsbutikker stadig åbent, erfarer Minbaad.dk efter at have talt med centrale kilder i grossistmiljøet.

Men fra starten af april kan sejlerne i realiteten opleve, at butikkerne smækker døren i. Det er sket i Italien, hvor alle butikker, ifølge danske medier, er lukket indtil videre, dog ikke supermarkeder og apoteker.

Marinetorvet: Bestil varer til forårsklargøring NU

Og netop det problem tager Jens Juul fra udstyrsbutikken Marinetorvet op, da vi ringer til ham i dag for at høre, om sejlerne stadig kan handle i hans butikker på Amager og Haslev på Midtsjælland.

- Vi kan mærke coronakrisen. Det er i forhold til forsyningen. Mange varer fra Kina kan nu være forsinket på grund af corona, men vi har fået til foråret, fordi vi bestilte i juli sidst år. Lige nu er vi i restordre med redningsflåder, vi regner med, at de kommer. Hvis man skal sikre sig ting til klargøringen, malermasker fx, så synes vi, at man skal komme ud af hullerne og købe før påske, hvor mange gør deres både klar. For vi ved reelt ikke, om butikkerne bliver lukket om 14 dage af regeringen. 

- Selv er vi udfordret af, at tre medarbejdere skal passe deres børn, der er sendt hjem fra skole. Men vores kolleger arbejder hjemmefra i det omfang, det kan lade sig gøre. Vi er syv mand, så næsten halvdelen har børn. I butikken har vi håndsprit stående klar til kunderne. Vi opfordrer kunderne til, at man bestiller sine vare derhjemme til afhentning, så slipper man for at komme ind i butikken og møde andre kunder, men bestiller man det på forhånden, er alt pakket, en let måde at hente på, og man betaler typisk inden. Den ordning har vi faktisk i forvejen, forklarer Jens Juul.

Grossist: Rettidig omhu at købe bundmaling nu

Henrik Nielsen fra Columbus Marine, der ligger syd for Roskilde, forklarer i dag:

- Vi har ikke varemangel, alle vores leverandører er stort set fra Europa, og vi har ingen problemer, men vi kan mærke, at der er lidt mindre tryk på bestillingerne. Det kunne da være en god idé at købe ind nu og vise rettidig omhu, noget som bundmaling, poleringsmidler, oliefiltre, impeller og nyt tovværk.

- Her hos os har vi delt os op i to for at undgå coronasmitten. Nogle arbejder hjemme og andre på vores lager. Det ville være kritisk, hvis vi ikke har lagerfolk, for alle andre funktioner kan vi klare hjemmefra, lyder det fra grossisten.

ShipShape holder åbent: Hjulene skal holdes i gang

Martin Rasmussen fra ShipShape på Rungsted Havn fortæller:

- I Rungsted følger vi situationen nøje og forholder os også til de informationer, der bliver givet fra offentlig myndighed. Vi mener, det er vigtigt at holde det private erhvervsliv i gang og holder butikken åben, men vi er naturligvis meget opmærksomme på smittefaren ved Covid-19 og foretager derfor de nødvendige tiltag med hensyn til at spritte dørhåndtag, kasseområde med videre af flere gange om dagen, således at vore kunder og ansatte kan føle sig trygge, når de besøger os i butikken.

- Såfremt man ikke ønsker at besøge os i butikken, kan varerne bestilles på vores webshop, og er der spørgsmål, kan man altid ringe til os. Vi står klar til at hjælpe dig med stort og småt, præcis som vi plejer. Bådbranchen og sejlerlivet kan blive et frirum for mange, og vi vil gerne understøtte dette ved at være til stede både fysisk i butikken, på nettet og i telefonen, forklarer Martin Rassmussen i en pressemeddelelse.

Aarhus Sea Shop i Egå indfører fri levering

Allan Madsen fra Aarhus Sea Shop skriver i dag i et nyhedsbrev:

- Vi har fortsat åbent i butikken i Egå, dog med reduceret bemanding. Så vi beder om forståelse, hvis der opstår lidt ventetid i forbindelse med betjeningen. Vores servicemedarbejdere (mailsupport, telefonsupport m.m.) vil udføre det daglige arbejde fra hjemmearbejdsplads. Du kan fortsat bestille varer i webshoppen døgnet rundt alle ugens dage.

- Vi pakker bestillinger og afsender hver dag. Vi kan dog ikke garantere situationer, hvor fragtfirmaerne (GLS og PostNord) ikke overholder den normale leveringstid. Vi indfører, de næste 14 dage, fri levering til hjemadresse, når du bestiller for mere end kr. 1.000 kr. På den måde kan du trygt handle i webshoppen og få leveret direkte hjem til din hjemadresse, uden at du skal ned i pakkeshoppen for at hente din bestilling. Lad os se det som et fælles projekt at passe på os selv og hinanden, skriver Allan Madsen.

content-loader
content-loader
content-loader