Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerne skal måske væbne sig med tålmodighed, hvis de skal vinde en medalje i Japan, der er planlagt til at holdes ultimo juli i år. Ogå her på Minbaad.dk har vi både købt flybilletter og betalt for hotel til redaktør og fotograf, men måske er det spildte penge. Foto: Jesus Renado

OL i Japan udskydes måske et år eller to på grund af coronavirus

Arrangør nævner muligheden for at udskyde OL et eller to år. Olympisk bestyrelse har endnu ikke drøftet effekten af coronavirus på OL, understreger højtstående medlem.

 

Af Troels lykke |

Hvis det ikke er muligt at gennemføre OL fra 24. juli  på grund af coronavirus-epidemien, er den mest realistiske mulighed at udsætte begivenheden mellem ét og to år.

Det siger Haruyuki Takahashi, der er bestyrelsesmedlem i Japans Olympiske Komité (JOC), som arrangerer legene, til The Wall Street Journal. Det skriver Mediawatch, der citerer nyhedsbureauet Reuters.

Holder fast i planen

Bestyrelsen har dog ikke mødtes siden december, altså før virusudbruddet tog fart, og har dermed endnu ikke drøftet virussets indvirkning på sommerens OL i Tokyo, fortæller Haruyuki Takahashi videre.

Han er et af omkring 25 medlemmer af direktionen i Tokyos Olympiske Komité.

Indtil videre holder både OL-arrangøren og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) fast i, at sommer-OL afvikles som planlagt med start den 24. juli.

Forhastet beslutning lige nu

Chefen for verdenssundhedsorganisationen WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, mener, at det vil være forhastet at tage en beslutning om at udskyde eller aflyse OL på nuværende tidspunkt.

- Det er for tidligt at tage en beslutning om det nu. Jeg har stor tiltro til de japanske arrangører, sagde han i sidste uge ifølge nyhedsbureauet dpa.

Kilde: MediaWatch

content-loader
content-loader
content-loader