Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der ventes hård vind i dag. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Round Denmark Race: Frost og Falholt kæmper mod Skagen - Jeanneau Sun Fast 3600 hænger fint på

Frostboksen 38 er stadig i front med 177 sømil til mål i Aarhus i morgen, men nu kun med 17 sømils forspring. Begge både sejler langs den svenske kyst, hvor Faltholt-skipper i Jeanneauen har mest fart på, viser GPS-tracking. Hård nordøstlig vind truer. Vi har nu kommentar fra Torben Falholt.

Af Troels Lykke |

Danmark Rundt Inshore er i gang på 3. døgn og de to både kæmper mod Skagen, hvor en bøje skal rundes. De to hold Frostboksen 38 fra Faaborg og Jeanneau Sun Fast 3600 har travlt med at komme nordpå, før der kommer hård nordøstlig vind.

- Der kommer en del vind fra nordøst, og vi kommer til at træde pedalen i bund, forklarer Jeanneau-skipper Torben Falholt i en besked til minbaad.dk her til morgen.

Mange sejlskift - før kraftig vind i dag

Han fortæller videre her tirsdag morgen om hvordan natten har været.

- Vi havde ret vekslende vind i Sundet efter at vi rundede Falsterbo omkring kl. 17 havde vi i let vind arbejdet med masser af sejlskift og prøvede at finde fart. Analysen var at søge Sveriges øst kyst indtil et tryk fra nordøst blæser igennem i eftermiddag. Vi er ret sikre på vores valg - desværre ser det ud til at Jakob også har regnet den ud. Vi håber målgang i morgen tidlig onsdag inden kl 10. Jakob har sejlet konstant og vi har ikke set, at de har lavet nogen fejl - så hvis de holder det er de klart foran i mål, fortæller Langelinje-skipperen fra København.

Hvorda livet er om bord forklarer Torben Falholt, at ingen fryser men fra i eftermiddag bliver det hårdt, vådt og koldt:

- Vi har fuldkommen orden. Alt er rent og tørt. Vi har det rigtige tøj på og en meget tæt båd. Men den kommende nat bliver rigtig sej og vi skal nok være helt brugte i mål. Der er pt ingen issues (altså bortset fra Jakob), forklarer Jeanneau-skipperen.

Om bord har københavnerholdet toholds-skift og om natten er det hver 3. time.

- Det vil sige klokken 18-21-24-3-6. og om dagen er det 6-10-14-18. Og nu jeg skal på vagt, forklarer Torben Falholt.

Frost: Fantastisk nat og morgen

Jacob Frost fra Faaborg i Frostboksen 38 forklarer her til morgen på sin facebook-side:

- Fantastisk nat og morgen. Vi har sejlet langs Sverige det meste af natten, for at holde os i luft. Nu sejler vi stort set direkte på Skagen vi har 190 mil igen til mål. Afstanden til Torben er øget til 20 mil og vi forventer at øge ydeligere fra nu til målVinden skulle langsomt blive ved med at øge fra nu og til vi sejler i mål.Som det ser ud nu håber vi på at være i mål tidligt onsdag morgen, hvilket vil sige at vi holder os under de 4 døgn som var vores mål. Det har virkelig været en fantastisk sejlads indtil nu, humøret er højt og der bliver kæmpet for hver eneste mil.

Se Frostboksen 38 sejle her til morgen ved Sverige, filmet af Mads Groth fra Svendborg.

Se på GPS-tracking hvor bådene ligger.

content-loader
content-loader
content-loader