Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Frostboksen satte i oktober referencetiden på RDRi. Det bliver spændende om den får lov at blive stående når det går løs til sommer fra 20. til 27. juni. (Foto Peter Brøgger

Round Denmark Race Inshore 2021 - 20 både allerede tilmeldt - sidste dag med rabat

En nyskabelse inden for havkapsejlads. Sådan omtales Round Denmark Race Inshore, der har starter den 20. og 21. juni. Tilmeld dig Round Denmark Race Inshore i løbet af Black Friday-weekenden og spar op til 50% på entry fee.

 

Af Troels Lykke |

I fredags den 27. november åbnede tilmeldingen til Round Denmark Race Inshore. Det fejres med et Early Bird-tilbud, der løber frem til på søndag den 29. kl. 24.00. I forhold til eventens prisstruktur kan man spare op til 50% med Black Weekend-tilbuddet.

- Det er med usigelig stor glæde, at vi slår dørene op for tilmelding til Round Denmark Race Inshore 2021. Vi ser frem til en sommer med rigtig havkapsejlads, når deltagerne skal tilbagelægge ikke mindre end 650 sømil, siger Morten Brandt fra Shorthand ecm.

Han er en del af trojkaen, der arrangerer eventet. De andre parter er Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Også Skandinavisk Singlehandsejlerforening er inddraget.

Det er med andre ord erfarne kræfter, der står bag RDR21, og som blandt meget andet kan sætte World Sailing VM 2018, Volvo Ocean Race Fly By, Vegvisir Race og Silverrudder Challenge på listen over eksekverede og nyskabte events.

Folkeræs møder Fastnet

Round Denmark Race Inshore er en nyskabelse inden for havkapsejlads. Sejladsen har starter den 20. og 21. juni, og alle forventes tilbage igen den søndag 27. juni 2021.

Sejladsen er åbne for køl- og flerskrogsbåde, og man kan stille op single- og doublehanded eller med komplet besætning. Der sejles ikke efter måleregler, i stedet bliver bådene inddelt i kategorier efter længde.

- Vi håber naturligvis på at aktivere mange af de lokale klubsejlere, men det er en klar ambition, at vi skal have fat i klubsejlere fra hele landet og fra udlandet. Vi ønsker at skabe en blanding af Fastnet Race og en folkelig havkapsejlads, der gerne skulle tiltrække en stor mangfoldighed af sejlere og både i alle kategorier. Dette skal være en event, som sejlerne ønsker at have på deres “Bucket List”, siger Jon Koch Hansen fra Sailing Aarhus.

Du finder tilmelding og yderligere info som statutter og sailing instructions på www.rounddenmarkrace.com.

RDRi-fakta:

• Jakob Frost og hans raske svende i den 38 fod lange Frostboksen prøvesejlede med succes RDRi-ruten i oktober og satte en referencetid på godt 92 timer eller små fire døgn. Med denne tid som pejlemærke er der langt op til en fuld uges havkapsejlads, ikke mindst for singlehand-sejlerne og de langsomt seedede både.

• Sejladsen starter og slutter i Aarhus. Der bliver tale om fleet-race, som man kender det fra andre distancekapsejladser som Fyn og Sjælland Rundt – det er bare meget længere. Deltagerne kommer rundt om det nordligste, østligste og sydligste punkt i Danmark.

• Distancen er på 650 sømil non-stop, hvilket er den længste distancekapsejlads i Nordeuropa. RDRi kommer til at foregå til midsommer under de lyseste nætter, da der samtidig er fuldmåne den 23. juni 2021. Sejladsen vil blive mediemæssigt dækket intensivt på RDRi's egne platforme via Youtube og Facebook.

• Med Aarhus som hjemhavn vil deltagere, deres familie og venner før, under og efter sejladsen opleve en storby, der emmer af liv og som lever og ånder for sejlsporten.

Bonusinfo
Round Denmark Race er tre forskellige kapsejladser:

Round Denmark Race Inshore 2021
RDRi er en distancekapsejlads, som vi kender det fra Fyn Rundt eller Sjælland Rundt bortset fra at den er længere. Den er åben for mono- og multihull, singlehandsejlere, doublehandsejlere og for både med fuld besætning. Der sejles ikke efter måleregler.

Bådene inddeles i løb efter deres længde. Sejladsen er på 650 sømil. Banen går fra Aarhus til Skagen, gennem Øresund til Christiansø og Bornholm, syd om Gedser til Lillebælt og op til målet i Aarhus. I oktober 2020 satte Jakob Frost & crew i båden Frostboksen referencetiden på 92:35:17.

Round Denmark Race Offshore 2022
RDRo inkluderer sejlads på "de fire have” omkring Danmark Nordsøen, Skagerrak, Kattegat, Østersøen. Banen er cirka 800 sømil lang.

Ligesom RDRi vil sejladsen være åben for mono- og multihull og for singlehandsejlere, doublehandsejlere og for både med fuld besætning. Der sejles ikke efter måleregler, bådene inddeles i stedet i løb efter deres længde. Starttidspunktet ligger som for RDRi i ugen omkring sommersolhverv fra den 18.-26. juni.

Round Denmark Race - Time Trial
Den tredje Round Denmark Race sejlads hedder RDRtt (time trial) fordi den kan sammenlignes cykelsportens time trial/enkeltstart. Her er det én båd og besætning vælger, hvornår de vil forsøge at slå rekord.

Det var Bouwe Bekking, Jens Dolmer og blandt andre Emil og Theis Beha, der har satte rekorden på 72:24:21 i juni 2019 i VO65eren Childhood1. Man starter enten ud for Rømø og går i mål i Aarhus eller omvendt. Ruten er 780 sømil lang og skarpt defineret. Interesserede og kvalificerede kan få tilsendt en rutebeskrivelse sammen med de præcise sejladsbestemmelser.

content-loader
content-loader
content-loader