Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Søsvalen kan endnu engang snuppe Damernes Pokal i AFI 2Star. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
På sejladsens andenplads slutter Folkebåden Nanna. Foto: Peter Brøgger

Folkebådene satte sig tungt på podiet i AFI 2Star Light

Tre Folkebåde tog podiepladserne efter DH i den corona-amputerede distancesejlads, der havde 87 både til start. Hurtigste båd over mållinjen var One-Off-trimaran Dragster.

Af Sara Sulkjær |

87 både krydsede lørdag morgen startlinjen i Aarhus. Sidst på eftermiddagen havde de selvsamme 87 både atter krydset klinger med linjen efter at have rundet Tunø i den modificerede AFI 2Star Light-sejlads.

Først i mål var One-Off-trimanaran Dragster. Den 33 fod lange båd klarede sejlturen på blot 3 timer, 45 minutter og 46 sekunder. En tid, som ingen af konkurrenterne kunne hamle op med.

Søsvalen tager pokalen

Flerskrogsbåde indgår dog ikke i overalt-konkurrencen, og sejladsens vandrepokal, Damernes Pokal, måtte derfor begive sig forbi sejladsens suverænt hurtigste deltager.

I stedet blev det endnu engang Folkebådsvejr. Hurtigst var Søsvalen, der med en korrigeret sejltid på 7 timer, 26 minutter og 50 sekunder snupper pokalen foran Folkebådene Nanna og Idahella.

På sejladsens fjerdeplads sniger Melges 24'eren AltOmBord sig ind, mens en JKP10.30'er og en Ylva tager AFI 2Stars femte- og sjetteplads. 

Positive tilkendegivelser

Meget var anderledes i årets udgave af den traditionsrige doublehand-sejlads, der de seneste år har meldt udsolgt på stribe. Ikke mindst de sociale arrangementer på land måtte deltagerne kigge langt efter.

Alligevel var begejstringen for atter at være på vandet stor:

- Den meget anderledes afvikling taget i betragtning fik vi afviklet en god kapsejlads med mange positive tilkendegivelser fra deltagerne, fortæller stævneleder Kenneth Meier-Andersen i en pressemeddelelse.

Løbsvindere:
Løb 1: Folkebåd - Søsvalen

Løb 2: Albin Express - Ilskov & Partnere

Løb 3: Albin Nova - Seaduction

Løb 4: DB-22 - Buildaboat.dk

Løb 5: Luffe 40 - Urda

Løb 6: Melges 24 - AltOmBord

Løb 7: One Off-trimaran 33 - Dragster

Løb 8: Aphrodite 101 - Tine

Løb 9: Spækhugger - Canasta

Løb 10: Larsen 34 - KludderMikkel

Løb 11: Scankap 99 - Frk. Fast

Løb 12: BB10m - Mi Mi

Løb 13: X-37 - Jinx

Løb 14: Ylva - Orkanen

Løb 15: X4.3 - X4box

Se alle resultaterne her.

content-loader
content-loader
content-loader