Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Traditionen tro er et stort Folkebåds-felt mødt til start i AFI 2Star. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Traditionen tro er et stort Folkebåds-felt mødt til start i AFI 2Star. Foto: Peter Brøgger

87 både sendt mod Tunø i AFI 2Star Light

Efter et alternativt skippermøde er den corona-amputerede sejlads kommet godt fra start i Aarhus. Tordenbyger lurer muligvis i horisonten.

Af Sara Sulkjær |

90 både havde meldt deres ankomst til årets lightudgave af den populære distancesejlads AFI 2Star. De 87 stod klar, da feltet lørdag morgen på corona-venlig vis blev sendt afsted mod Tunø:

- Skippermødet blev en anderledes oplevelse, da den blev holdt som telefonkonference. Det fungerede rigtig godt, men interaktionen med deltagerne mangler selvfølgelig, påpeger stævneleder Kenneth Meier-Andersen i en opdatering til bådpressen.

Mulighed for tordenbyger

Mens store dele af landet er stået op til kraftige torden- og regnbyger, kunne deltagerne ved Aarhus lørdag morgen ånde lettet op. Trods grå skyer er sejlerne foreløbigt navigeret udenom det værste uvejr:

- Karup melder om overvejende østlig vind. Muligvis går tordenbygerne vestover, men vi forventer spredt regn over middag, uddyber Kenneth Meier-Andersen overfor Minbaad.dk.

4-8 sekundmeter er, ifølge stævnelederen, på programmet i Aarhus-sejladsen, der som én af de første større sejladser afvikles efter den gradvise genåbning af Danmark.

Kapsejlads trods corona

Netop risikoen for corona-smitte fik i sin tid arrangørerne fra Aarhus Sejlklub til at modificere sejladsen, der traditionelt løber af stablen over to dage med en større festmiddag på Ballen Havn lørdag aften. 

En festmiddag, som coronavirussen dog fik sat en aktiv stopper for, hvorfor årets AFI 2Star i stedet afholdes som en dagssejlads om Tunø.

content-loader
content-loader
content-loader