Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sørens sejr var dog aldrig rigtig i fare. Han vandt stævnet med syv point for ni sejladser. Foto: Kieler Woche

Årets mindst overraskende sejlsportsnyhed: Søren Dulong Andreasen genvinder DM-titlen i Contender

Da de forsvarende danske mestre i fodbold, Brøndby, i 1987 tabte en pokalkamp til Skagen, var det den største sensation i dansk sport. Dét, der skete på vandet ud for Hellerup i weekenden d. 26.-27. september, var nok det modsatte. Her vandt Søren Andreasen DM for 17. gang.

Af Troels Lykke |

I Hellerup vandt den lokale sejler Søren Dulong Andreasen DM i Contender for 17. gang. Der har været andre vindere af det danske mesterskab, siden Andreasen tog sit første i år 2000, men hovedsageligt de år, hvor sejleren ikke har deltaget, fortæller Jon Møgelhøj, formand for Dansk Contender Klub.

Formanden fortæller videre:

- Det er jo ikke fordi, Danmark ikke har verdenselitesejlere ud over Søren. Sølvmedaljevinder Jesper Armbrust har vundet flere medaljer til både EM og VM, og var, sammen med Søren, også på podiet til årets Kieler Woche.

Sejr aldrig i fare

Andreasens sejr var dog aldrig i fare. Han vandt stævnet med syv point for ni sejladser. Kun i to af ni sejladser kom en anden end danmarksmesteren først i mål - en reparation af trapezen med en DNF til følge i én sejlads og en enkelt andenplads, som begge kunne trækkes fra.

At feltet nåede at sejle ni sejladser, skal Hellerups gode baneteam med Christian Lerche i spidsen takkes for. Lørdag startede med absolut ingen vind og et Øresund fladere end et dansegulv.

Vejrudsigten havde forudsagt vind fra kl. 14, så selvom der stadig kun var små krusninger på Sundet, sendte banelederen lidt i ét sejlerne på vandet.

Og ganske rigtigt, kort før start kom fem-seks sekundmeter ned i bugten fra nord. Resten af dagen steg vinden lige så langsomt, så de sidste af dagens fire sejladser blev sejlet i god vind - og med en retning der samtidig gav store bølger.

Store bølger - fede forhold

Søndag var der god vind fra morgenstunden - samme retning, så fortsat store bølger.

- For os, der er blandt de større sejlere i klassen, var det virkelig fede forhold, men et par stykker måtte lige en tur i vandet, forklarer Jon Møgelhøj.

Herefter droppede vinden, men bølgerne vedblev med at være store. I dagens sidste tre sejladser blev der derfor banket i bølger. Det er måske ikke helt optimale forhold for en Contender – nogle sejlere havde i hvert fald svært ved at få fart i den lange jolle i denne del af stævnet.

Hellerup Sejlklub havde fået lagt noget af en forhindringsbane til sejlerne søndag. Øresund var plettet med ryatæppe-tykke tangplamager.

- Fra Contenderklassen skal der lyde et ønske om at få sat gang i ny nordisk køkken igen, så tangen skal spises og ikke sidde fast på roret. At sejle gennem en tyk tangklat i høje bølger og fire sekundmeter vind, det er noget, der for alvor stopper en jolle, fortæller Møgelhøj.

19 Contendere til start

Sidst Contenderne havde DM i Hellerup – tilbage i 2018 – var der 27 deltagere. I år var blot 19 til start, men dette skyldes corona.

Normalt har sejlerne til de danske mesterskaber glæde af de tyske naboer, blandt andet deltager den forsvarende verdensmester Max Billerbeck fra Kolmar i Nordtyskland ofte ved stævner i Danmark, men i år var de alle ramt af coronarestriktioner, så stævnet blev udelukkende sejlet med deltagere med bopæl i Danmark.

Sølv til Armbrust og bronze til Mørup-Petersen

Ligesom vinderen ikke var den store overraskelse, tegnede der sig hurtigt et billede af resten af podiet. Allerede i de første sejladser stak de tre første sejlere af fra resten af feltet.

Jesper Armbrust fra Aabenraa slutter som nummer to, mens Thomas Mørup-Petersen fra Hellerup tager tredjepladsen.

- Vinderen som bedste kvinde i klassen blev den danske OL-surfer Lærke Buhl-Hansen fra Aarhus, som engang imellem ligeledes sejler Contender - og dét hurtigere end de to andre, i øvrigt også hurtige, kvinder på banen, fortæller formand Jon Møgelhøj, der selv sejler for Skovshoved Sejlklub.

Se resultatlisten.

content-loader
content-loader
content-loader