Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida, tv. og Marie, th. står her med deres sponsorer. Foto: Nikolaj Klindt Schwaner.

49erFXerne Ida og Marie indgår OL-hovedsponsoraftaler med Gorrissen Federspiel og Lindberg Eyewear

Covid-19 og udsættelsen af OL blev lidt af en gyser for såvel atleter som erhvervsliv. Det var derfor ingen selvfølge, at OL-deltagerne Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsens private sponsorer ville støtte dem et ekstra år, men støtten er der stadig.

Af Troels Lykke |

Det var heller ikke var en selvfølge, at en ny hovedsponsor ville stige ombord. Men nu kan sejlerduoen have mere ro i maven.

Virksomhederne LINDBERG Eyewear og Gorrissen Federspiel indgår nemlig hovedsponsoraftaler med Ida og Marie om deres 49erFX projekt frem til OL i Tokyo 2021.

LINDBERG har været med siden 2012

LINDBERG har dermed været med den Aarhusianske besætning siden de i 2012 formulerede deres ambition om at vinde medalje til OL. Ida og Marie udtaler i den forbindelse:

- Vi er glade for og stolte over at LINDBERG som global virksomhed endnu engang vælger at træde til som hovedsponsor – denne gang det sidste stykke vej til det udsatte OL i Tokyo 2021. Vi bliver hver dag inspireret af at samarbejde med en så seriøs og professionel virksomhed. Og så sørger LINDBERG også for at, vi på land ser hamrende godt ud med deres seneste kollektion af eksklusive solbriller.

- Samtidigt er vi stolte over at byde velkommen ombord til advokatvirksomheden Gorrissen Federspiel som ny hovedsponsor. Gorrissen Federspiel er for os et godt mach i professionalisme og seriøsitet. Måske vi tilmed kan få nogle juridiske fif til protestlokalet.

Endeligt har endnu en trofast sponsor gennem de seneste 7 år, Trævarefabrikkernes Udsalg, valgt at følge os det sidste stykke vej til Tokyo.’

Uden økonomi - ingen OL-deltagelse

Ida og Marie uddyber:

- Vi har fra starten af vores OL-satsning vidst, at uden orden på den økonomiske side af sejlprojektet, ville vi aldrig kunne realisere målet om OL-deltagelse. Forudsætningen for at vinde medaljer er, at vi altid er sikret det bedste udstyr, at vi har mulighed at bruge 100 % af vores energi på sejlads, og at vi kan deltage i stævner og træningslejre i udlandet, hvor vi kan konkurrere og træne på verdensklasse-niveau.

- Vi har været så privilegerede, at vi siden 2012 er lykkedes med at have vore sponsorer, og dermed økonomien, på plads. Vi er ydmyge, taknemmelige - og glade for at det lykkes.’

EM-guld og VM-sølv bl.a.

Ida og Marie 49erFX har vundet to gange EM Guld, én gang VM sølv og to gange VM bronze. De har været Årets Sejlportsnavn i 2013 og 2014, og Årets Fund i Politiken.

content-loader
content-loader
content-loader