Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Tag et kursus eller få en grundig introduktion, før du tager ud for første gang. Hav svømmefærdighederne i orden – og hvis du har børn med ud, så sørg også for, at de er habile svømmere, lyder nogle af rådene. PR-foto

SUP-kultur vokser frem - men flere kommer i problemer

I sidste uge måtte livredderne fra TrygFonden Kystlivredning flere gange i vandet for at hente SUP’ere i land, der var blevet taget af vinden, og det får nu livredderne til at advare mod især oppustelige SUP i fralandsvind.

Af Troels Lykke |

Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning:

"Vi kan se på strandene, at der er rigtig mange, der i denne sommer har kastet sig over SUP, og mange af de SUP-boards, som vi ser på vandet, er oppustelige. Et oppustelig SUP-board agerer fuldstændig som et stort badedyr, når der er vind," siger han i en pressemeddelse fra Trygfonden

"Jeg tror, at de fleste ved, at det ikke er særlig smart at tage ud på en kæmpe oppustelig enhjørning i fralandsvind, men vi har oplevet, at både børn og voksne tager ud på oppustelige SUP-boards i fralandsvind, og i sidste uge måtte vi redde flere personer på SUP-boards i land," siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:

"SUP er en virkelig sjov vandsport, som jeg også selv dyrker flittigt med mine børn i min fritid, og det er en sport, der er let at komme i gang med. Der findes masser af steder rundt om i landet, hvor man kan leje SUP-boards. Jeg ved, at mange af de udlejere er rigtig gode til at tale sikkerhed, men jeg vil alligevel opfordre til, at alle – både udlejere og lejere – er opmærksomme på, at oppustelige SUP-boards er en dårlig idé i fralandsvind. Jeg vil også anbefale, at man tager et kursus eller får en grundig introduktion, inden man kaster sig over SUP for første gang."

Danskerne er vilde med SUP

I Søsportens Sikkerhedsråd glæder man sig over den SUP-kultur, som har vundet frem i Danmark i de seneste år.

Steen Emborg, specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd:

"I de seneste år har vi set, at danskerne er blevet helt vilde med SUP, og vi glæder os over danskernes lyst til at bruge vandet. Det er dog vigtigt, at sikkerheden er i top, når man skal på vandet. Her skal voksne og erfarne sejlere og SUP’ere gå forrest og vise, at man skal tage sikkerheden seriøst ved blandt andet at have vest på."

"Vi støder tit på en skrøne om, at vesten hæmmer bevægelserne og kan gøre det svært at komme op på boardet, men de fleste veste er i dag så små og fikse, at de egner sig glimrende til SUP, og man løber en meget stor og unødig risiko ved at lade vesten blive hjemme," siger Sten Emborg.

Kystlivredningschefens gode råd med SUP

  • Tag et kursus eller få en grundig introduktion, før du tager ud for første gang

  • Hav svømmefærdighederne i orden – og hvis du har børn med ud, så sørg også for, at de er habile svømmere

  • Sørg for at have vest på og hav altid en sikkerhedsline mellem dig og boardet – også kaldet en leash

  • Vær opmærksom på fralandsvind og brug appen ”SejlSikkert”, der viser vindforholdene lige dér, hvor du er

  • Tag ikke ud alene, og medbring altid en telefon i et vandtæt etui

  •  

content-loader
content-loader
content-loader