Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Udøverne skulle bl.a. padle igennem Sluseholmen – Københavns svar på Venedig. Foto: Jakob Gjerluff
Kapsejlads
Peter Havn kan andet end at sy sejl hos Quantum Sails på Amager og sejle Melges 24. Han er også en habil SUP-sejler. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Her er vinderne fra SUP-konkurrencen i Kbh. Peter Havn står tv. PR-foto
Kapsejlads
Peter Havn vandt i Masterclass. PR-foto

Quantum-sejlmager Peter Havn kan også stå på SUP - tog 3. plads i Danish SUP Tour

Selvom vejrudsigten lovede hård vind og vindstød på op til 15 m/s fra øst, var der stor glæde at finde blandt alle deltagerne på Islands Brygge, som agerede kulisse for det sidste stop på Danish SUP Tour. Melges 24-sejler og Quantum-sejlmager fra Kbh tog bronze på 13 km tur.

Af Troels Lykke |

Med tilpassede corona restriktioner og stor opbakning fra det danske SUP miljø lykkedes det Dansk Surf & Rafting Forbund, at få afviklet det fjerde og sidste stop på Danish SUP Tour i hjertet af København.

Med kun 40 ledige pladser i hver startbølge var der allerede udsolgt til årets finale flere dage op til eventen.

I herrernes open kategori havde Niels Lønborg fra Fyn med to andenpladser og én sejre fra de tre tidligere stops allerede på forhånd sikret sig tour-guldet, men da Christopher Jeppesen smadrede alle konkurrenterne på den 13 km lange rute i Københavns Havn, skulle det vise sig kun at blive fire point som adskilte nr. 1 og 2.

Christopher var den første ved atlet ved bøjevendingen som lå 100 meter efter startlinjen og førte derefter racet hele vejen, dog med følgeskab af Linus Karlsson fra Sverige på første runde.

Sejler tog 3. plads

Linus kunne ikke følge med på anden runde og dermed var det Christoffer, som padlede først over målstregen, som den eneste atlet i år med to sejre. Sejlmager Peter Havn fra København sluttede på en samlet 3. plads med få point ned til det unge talent Noa Stender.

Blandt kvinderne skulle slaget slås mellem Århusianske Maria Østergaard Holm, som i øvrigt lå nr. 1 før det sidste stop, og Københavneren Maria Petersen.

Med en sejre ville Maria Petersen kunne overtage tronen og vinde årets tour, men trods en god start fra Maria Petersen blev det Maria Østergaard Holm, som efter 1 time 37 min og 20 sek. passerede målstregen med små 4 minutter ned til Maria Petersen.

Niels Lønborg løb også med den samlede sejre for mændenes master kategori, hvor Peter Havn og Jacob Skov Poulsen indtog henholdsvis 2. og 3. pladsen, og blandt grandmasterne var det den altid formstærke Henrik Carstens, som med 3 sejre i træk kunne lade sig hylde øverst på skamlen.

Noa Stender bedste junior

Hos juniorerne var det den suveræne Noa Stender, som med fire sejre satte en fed streg under, at han er den ubestridte bedste junior i Danmark. Samtidig blev det Villiam Søndergaard og Gilbert Madsen, som med kun 5 point forskel, placerede sig på en henholdsvis 2. og 3. plads.

Danish SUP Tour 2021 skydes planmæssigt i gang til april og race datoer offentliggøres senest 1. december 2020 på www.dsrf.dk.

content-loader
content-loader
content-loader