Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses holdets F50er, som holdet også skal sejle i næste år. Foto: Brian Carlin/SailGP

Team Rockwool Racing med i GC32 Racing Tour i 2021

I 2021 forsætter holdet med Nicolai Sehsted i spidsen med at udvikle og styrke deres foiling-erfaring under kapsejlads. Det sker ved at deltage i årets GC32 Racing Tour i Frankrig, Italien, Portugal samt en endnu ikke bekræftet finale-lokation.

Af Troels Lykke |

Team Rockwool Racing blev dannet for at understøtte de danske SailGP-atleters deltagelse i SailGP. Hen over sommeren 2020 har holdet trænet og deltaget i en række forskellige aktiviteter, herunder træningslejre, gæstesejladser, rekordforsøg og #ROCKTheBoat Youth Academies i hele Europa.

I 2021 forsætter holdet med at udvikle og styrke deres foiling-erfaring under kapsejlads ved at deltage i årets GC32 Racing Tour, der finder sted i Frankrig, Italien, Portugal samt en endnu ikke bekræftet finale-lokation.

Rockwool: Vores markeder i Europa

Mirella Vitale, Senior Vice President, Marketing, Communications and Public Affairs hos Rockwool Group, forklarer:

- Vi er glade for at kunne bekræfte, at Team Rockwool Racing fortsætter og deltager i GC32 Racing Tour. Et kapsejladsevent, der bliver afholdt i mange af Rockwools nøglemarkeder i Europa.

Hun tilføjer:

- Team Rockwool Racing er en værdifuld platform for os og et vigtigt fundament for alt, hvad vi gør med det danske SailGP-hold i SailGP.

- Team Rockwool Racing giver atleterne et ekstra boost mellem de planlagte SailGP-events. Det giver også Rockwool mulighed for at møde og aktivere kunder både her i Danmark og udover landets grænser. Samtidig er vi med til at inspirere den næste generation af danske sejltalenter.

Ens både kæmper

GC32 Racing Tour 2021 består af fem events, hvor Team Rockwool Racing fra maj til oktober 2021 vil konkurrere i Riva Del Garda i Italien, Lagos i Portugal og Villasimius i Italien samt ved den store finalekapsejlads på en endnu ikke bekræftet lokation.

Op til ti internationale hold vil konkurrere i de foilende, identisk designede katamaraner i løbet af sæsonen.

- Vi er alle glade for at kunne udvide Team Rockwool Racings aktivitetskalender, og vi takker Rockwool for, at vi med deres støtte kan få det til at ske, understreger Nicolai Sehested, skipper på det danske SailGP-hold.

Har udviklet os os som hold

Kaptajnen fortsætter:

- GC32 Racing Tour er en fantastisk kapsejlads og en værdifuld træningsplatform, hvor vi forsat kan udvikle os som hold ved siden af vores sejladser i SailGP.

- Vi har virkelig nydt at sejle på GC32'eren i år, og det har hjulpet os med at udvikle os som et hold. Man glemmer hurtigt, at vi stadig har haft mindre end 30 timers sejlads om bord på den eksplosive F50'er i SailGP – og med de nye verdensklassehold og atleter, der starter i sæson 2, vil niveauet være højere end nogensinde.

Også Christophe Scherrer, GC32 Class Manager, er begejstret for det danske holds deltagelse:

- Vi er glade for, at Team Rockwool Racing er det første hold, der annoncerer deres deltagelse i 2021 GC32 Racing Tour. De danske sejlere kan se frem til enestående kapsejlads på ikoniske lokationer, og jeg er sikker på, at det bliver en både lærerig og benhård test af deres foiling-færdigheder.

Udviklet kompetencer i GC32

Efter udskydelsen af SailGP's sæson 2 på grund Covid-19 har Team Rockwool Racing givet Sehested og hans mandskab mulighed for at bruge mange værdifulde timer sammen med fans og unge sejltalenter i Danmark – og Sehested forklarer, at det har skabt en ekstra stor forventning og glæde til 2021:

- For os har dette år handlet om at udvikle vores kompetencer og erfaring i foilende både og vokse som hold, samtidig med at vi kunne skabe en tættere forbindelse til vores fans og give noget tilbage til dansk sejlads. Vi glæder os allesammen til at komme i gang med at konkurrere igen næste år. 

Mens holdets GC32-båd er på land vinteren over og bliver klar til relanceringen i begyndelsen af 2021 med en række træningslejre i det sydlige Europa, får Team Rockwool Racing-fans en helt unik mulighed for at bidrage til holdet i 2021-sæson.

Lancerer designkonkurrence

Rockwool lancerer således en designkonkurrence, hvor holdets fans kan give deres bud på det nye design til holdets GC32. 

Konkurrencen løber fra onsdag den 16. december 2020 til mandag den 4. januar 2021.

Her opfordres alle til at designe og indsende deres egne idéer til, hvordan Team Rockwool Racings GC32 skal se ud – og det vindende forslag kommer til at inspirere det endelige design af båden i sæsonen i 2021. 

Du kan finde flere oplysninger om designkonkurrencen her: https://www.rockwoolgroup.com/sailgp/rockwool-racing/design-competition/

Program for GC32 Racing Tour 2021

21.- 25. april 2021: GC32 Occitanie Cup / Port Camargue, Frankrig

26.- 30. maj 2021: GC32 Riva Cup / Riva del Garda, Italien

30. juni – 4. juli 2021: GC32 Lagos Cup / Lagos, Portugal

15. – 19. september 2021: GC32 World Championship / Villasimius, Italien

27.- 31. oktober 2021 eller 3. - 7. november 2021: GC32 Sæsonfinale / Afventer lokation 

content-loader
content-loader
content-loader