Gå til hoved-indhold
Småbåde
Her ses en Maxima 630. PR-foto
Småbåde
Maxima 600.
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Maxima Boats ankommer til Siim Båd & Motor ved Silkeborg. Lige nu har firmaet rygende travlt.

Hollandske Maxima Boats til søer, fjorde og kanaler sælger godt til livsnydere

De hollandske både koster helt ned til 112.900 kr. for en Maxima 490 Tender med 20 hk påhængsmotor og op til 269.900 kroner for samme model med 25 hestekræfter. - Bådene er til dem, der vil nyde en god dag på vandet i et roligt tempo, siger Peter Fris fra Siim Båd & Motor.

Af Troels lykke |

I år har Siim Båd & Motor i Them ved Silkeborg startet importen af de hollandske Maxima Boats, der ikke ligefrem slår bunden ud af folks økonomi.

Det skyldes blandt andet, at man typisk gør brug af mindre påhængsmotorer fra 20 hestekræfter og op til 60. Bådene har mange gode finesser.

Indenbordsmotor på den største model

Bådene styres med rat og den store model, Maxima 730, kan også købes med en rigtig indenbordsmotor med fast aksel.

Det jyske firma har blandt andet solgt en Maxima Tender i størrelsen 600 til 179.900 kroner med 20 hk Mercury-motor, en 630'er til 199.900 kroner med 20 hk og en 730'er med en Vetus-indenbords 27 hk dieselmotor til i alt 270.500 kroner.

- Det er en båd til livsstil, særligt til folk der bor ved en kanal, sø eller fjord, hvor de gerne vil ud og sejle med vennerne. Og typisk for dem, der ved, at de ikke skal overnatte i båden, som det primære. Men et kærestepar kan godt overnatte, hvis man monterer agterkalechen på sprayhooden, forklarer sælger Peter Friis til Motorbaadsnyt.dk.

Kan sejle 20 knob med 60 hk

Bådene kan plane, men det er ikke farten, man skal gå op i, hvis man skal købe en større motor.

- Køber man eksempelvis en Maxima 630 Tender med en påhængsmotor på 60 hestekræfter for 230.000 i alt, kan båden sejle 20 knob, fortæller Peter Friis.

De større både har soldæk agter, og alle bådene har teaklaminat på dæk og dørk, der gør, at båden er let at vedligeholde.

Flot finish i rustfri stål

Finishen ser også god ud på glasfiberbådene, kan Motorbaadsnyt.dk konstatere, hvor vi så flotte afslutninger og materialer i rustfri stål.

- Modellerne fra Maxima 600 og opefter har direkte adgang ud til badeplatformen. Det betyder, at den er lettere at bade fra eller gå om bord i. Vi har solgt fire både og flere af dem til København, hvor man sejler i kanaler og i havnen. Den er en båd, som man kan have liggende foran sin lejlighed, men den kan også bruges i alle søer, fjorde og eksempelvis Lillebælt, siger Peter Friis, der har lagt denne video ud på Siim Båd & Motors hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader