Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
L23ere i kamp i Middelfart til DM. Foto: Middelfart Sejlklub

Høj himmel og fede sejladser ved DM i Express og L23 - vindere blev Stoy og Hinz

Kolding Sejlklub vandt DM i Express med skipper Morten Stoy samt Karsten Viborg, Kim Nielsen og Heines Nielsen ombord, mens vinder i L23 blev Sune Hinz fra Faaborg Sejlklub med Søren Nielsen og Kåre Hinz.

Af Troels Lykke |

Høj sol og kongevejr satte rammerne omkring Middelfart Sejlklubs afvikling af DM for Express og L23 igennem en række sejladser, hvor vejret satte fornemmelsen og evnerne for sejlads og boathandling i absolut centrum.

Under kompetent opsyn fra sejladsdommer Kirsten Rambøl gav sejlerne i de to klasser hinanden kamp til stregen - heldigvis uden de situationer og skader, som en skrappere vejrfront ofte fremkalder, fortæller Søren H. Trolle, formand for Middelfart Sejlklub.

Mandskabernes samarbejde var vigtig

Den fynske sejlklub fortæller videre:

Mandskabernes samarbejde omkring båden fik lige nøjagtigt den betydning, der gør sejlads til en fantastisk sport. Vejret gav plads til at dyrke det taktiske og yde sit bedste på de enkelte stationer i bådene: Fordæk, storsejl og styrmand.

Der skulle virkelig fintunes og ind imellem styres med det yderste af fingrene for at holde farten i bådene.

Set på resultattavlens udvikling frem imod det endelige resultat mærker man også tydeligt denne fight, både i båden som bådene imellem. Flere mandskaber prøvede både top-, mellem- og bundplacering på vejen frem mod det endelige, samlede resultat af alle sejladser.

L23-sejlernes afsluttende sejladser søndag formiddag og tidlig eftermiddag blev dog præget af en del perioder med meget lidt og til tider ingen vind.

Vinderne kom fra Kolding og Faaborg

I Expresserne danmarksmesterskab trak Kolding Sejlklub med Skipper Morten Stoy og gasterne Karsten Viborg, Kim Nielsen og Heines Nielsen i båden Miss Sunshine det længste strå, mens skipper Sune Hinz i Ophelia og gasterne Søren Nielsen og Kåre Hinz fra Fåborg Sejlklub sejlede sig til titlen blandt L23'erne.

De tre lokale Expresser fra Middelfart placerede sig overvejende i midterfeltet, mens den lokale Kronprinsesse Louise tog sig af tiendepladsen hos L23.

Corona og hensynene, der skal tages i denne forbindelse i Danmark, har samtidig været et ”besætningsmedlem” ved disse mesterskaber. Derfor var det nødvendigt at skille de to bådklasser i to forskellige sejladser. Expresserne sejlede derfor fra fredag morgen og sluttede lørdag middag, og L23'erne var på vandet fra lørdag midt på dagen til søndag eftermiddag.

Dette krævede både før og under stævnet en stor, ekstra indsats med planlægningen op til stævnet og i arbejdet med gennemførelse af stævnerne, hvor alt nu var dobbelt op for både stævneleder, vand- og landcrew. Der blev arbejdet fra 4 morgen til 01 nat fra torsdag aften til søndag aften.

Sejler: Tak for en fantastisk gæstfrihed

Heldigvis blev indsatsen også værdsat af de deltagende sejlere, som blandt andet kvitterede med efterfølgende besked:

”Hej alle gæve Middelfart-folk.
Lige en hilsen fra en Express-sejler, der de sidste par dage har nydt godt af jeres fantastiske gæstfrihed og kæmpestore indsats for at skabe gode rammer for os sejlere. I har lavet et stævne, I kan være mere end stolte af og har tacklet udfordringerne omkring corona, så det kan skrives direkte ind i lærebøgerne!
TUSIND tak for et fremragende stævne!"
(Morten Fjerbæk)

Resultater er på vej her (regner vi med).

content-loader
content-loader
content-loader