Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En L23er med udfordringer. Arkivfoto: Anders Lund

DM i Middelfart for L23'ere og Expresser gennemføres trods forsamlingsforbud - felt delt i to

Regeringens opbremsning i forhold til fase 4-genåbningen har givet kæmpe problemer i Middelfart, hvor 36 både med 3-5 mands besætninger er tilmeldt. Nu deles stævnet i to, når mesterskabet starter 14. august.

Af Troels Lykke |

Middelfart Sejlklub står for DM for Expresser og L23'ere i dagene 14. august til 16. august.

Regeringens opbremsning i forhold til fase 4-genåbningen er blevet en stor udfordring. Alle havde håbet på, at forsamlingsforbuddet blev hævet til 200 personer.

- Dette har givet store problemer, idet der er 36 både tilmeldt stævnet med 3-5 personer i hver. Og med en hjælperskare på 35 personer ville antallet langt overstige de 100 personer, som er gældende, fortæller stævnleder Christian Thomsen fra Middelfart Sejlklub.

Ændret i lymtempo - stævnet delt op i to

Derfor måtte der i lyntempo laves om. Stævnet er blevet delt op, således at de to klasser sejler på hver deres tidspunkt. Det indebærer, at festaften og fællesspisninger bliver minimeret.

Efter en travl weekend er tingene ved at være på plads, så klubben ser nu blot frem til nogle gode sejladser.

- Der må gerne være en smule mere vind, end hvad de sidste dage har levnet os. Men sol siger vi ikke nej til, siger Christian Thomsen til Minbaad.dk.

Øvelsessejladser ved havnen

Sejladserne foregår i Mosvig ved Stennerup Hage, men morgen og aften kan man se det store felt af kapsejladsbåde i og omkring havnen.

Torsdag arbejdes på, at der sejles øvelsessejladser lige ud for havnen.

Der sejles to opkryds og to spilersejladser per løb. Hvert løb tager cirka 40 minutter, og man forsøger at nå 8 sejladser inden for den afsatte tid.

content-loader
content-loader
content-loader