Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den lokale L23-båd, Ophelia, med de forsvarende danmarksmestre. Foto: Hans Manfeldt Jørgensen

36 både fylder Faaborg Fjord ved DM for L23 og Express - fotograf og dommer fra OL er med

Peter Brøgger vil forevige årets DM for de to bådklasser, ligesom DM-stævnets baneleder agerede assistent ved de netop overståede olympiske lege. I alt 130 sejlere forventes på vandet i Faaborg.

Af Sara Sulkjær |

Hele fem lokale både vil være på startlinjen, når årets DM for L23 og Albin Express torsdag skydes i gang i Faaborg. Heriblandt er de forsvarende danmarksmestre i L23’eren, Ophelia, med besætningen Sune Hinz, Søren Schön Nielsen og Kaare Hinz, der har haft titlen i to år.

De skal kæmpe om L23-titlen med 13 andre både, ligesom Albin Express-klassen kan prale af at have 22 både på deltagerlisten.

Fra Tokyo til Faaborg

På vandet vil sejlernes præstationer blive foreviget af den dygtige sejlsportsfotograf Peter Brøgger, der for Minbaad.dk netop har været på vandet i Tokyo for at tage billeder af de dygtige, olympiske sejlere. 

Billeder, som blev til stor glæde for Minbad.dk's læsere, ikke mindst da Anne-Marie Rindom med et stort smil og en guldmedalje om halsen dukkede op på læsefladen.

Også stævnets baneleder kommer direkte fra Tokyo, hvor han fungerede som assistent til overdommeren under OL.

Tilskuere er velkomne

Mens tilskuerne måtte blive hjemme i Japan, er udgangspunktet et ganske andet i Faaborg. Her inviteres havnens gæster weekenden igennem til at nyde synet af de mange sejl på fjorden, ligesom de kan tage del i den hyggelige stemning på land:

- Rammerne er dermed sat for et fantastisk DM, der byder på masser af liv omkring sejlklubben, hvor der hver eftermiddag vil være livemusik, lover arrangørerne fra Faaborg Sejlklub i en pressemeddelelse.

Under lørdagens festmiddag for sejlerne vil lokale Ugl & Fugl desuden vise, hvordan man spiller op til dans på ægte faaborgensisk manér.

content-loader
content-loader
content-loader