Gå til hoved-indhold
Havne
- Jeg har i årevis bedt skiftende regeringer om at rydde op på vandsiden, som staten ejer – nu sker det endelig, siger Frank Jensen. Foto: Frank Jensen

Glad overborgmester Frank Jensen: Så er oprydningen af Erdkehlgraven i gang

Båd efter båd er Erdkehlgraven - også kendt som Fredens Havn - nu ved at blive rømmet. Onsdag morgen løftede en kran således den første båd op ad vandet ved den autonome bådkoloni ved Christiania i København, fortæller TV 2 Lorry.

Af Troels lykke |

- Så er oprydningen af Erdkehlgraven gået i gang, og de første vrag er trukket op af vandet. Det er jeg rigtig glad for!

Sådan skriver overborgmester Frank Jensen på Facebook. Han fortsætter:

- Alt for længe har den smukke natur i og omkring Erdkehlgraven været skæmmet af ulovligt anlagte både og vrag, området har nærmest fremstået som losseplads. Jeg har i årevis bedt skiftende regeringer om at rydde op på vandsiden, som staten ejer – nu sker det endelig. Inden længe kan vi fra kommunens side begynde at genoprette den smukke natur og give området tilbage til københavnerne.

- Erdkehlgraven rummer også store sociale problemer, som vi skal tage hånd om. I første omgang rydder vi skrald og ulovlige vrag, der ikke bebos, og når den kritiske corona-situation aftager, kan vi stå klar med hjælp og støtte til de socialt udsatte i området, skriver Frank Jensen.

Retssag afgør videre forløb

I alt er fem både fjernet fra onsdag morgen til onsdag eftermiddag.

Det er dog kun de både, platforme og vrag, som ingen har meldt sit ejerskab over, der nu bliver ryddet. Op mod 80 enheder.

Det oplyser områdechef i Kystdirektoratet, Hans Erik Cutoi-Toft, til TV 2 Lorry.

Han oplyser, at en retssag - der før coronakrisen ramte var berammet til slutningen af marts - endnu mangler at afgøre skæbnen for de øvrige fartøjer i Fredens Havn. Der er i alt op mod 200 både, vragdele og platforme i Fredens Havn.

Kilder: TV 2 Lorry og Facebook

content-loader
content-loader
content-loader