Gå til hoved-indhold
Havne

Fredens Havn i stormvejr med synkende både og ulovlige bådbosættelser

Den flydende fristad ved voldene nær Christiania i København ser ud til at gå en usikker fremtid i møde. Den voksende samling af bådbosættelser bor ulovlig. Poltikere rykker nu. Se TV2 Lorry-indslag.

Af Troels Lykke |

For det første er der et ønske om at rydde den flydende lejr fra både overborgmesterkontoret på Rådhuspladsen og blandt partier Christiansborg, fordi den støt voksende samling af bådbosættelser længe har været erklæret ulovlig.

For det andet er Fredens Havn uønsket af naboer, lokalbefolkningen og af den omkringliggende fristad, Christiania.

Særligt sanitetsspørgsmålet fylder blandt beboere omkring bådkolonien. Toiletforholdene ombord på tømmerflåderne og de i visse tilfælde halvsynkende både bekymrer. 

Både lækker olie

- Vi har en badestrand hernede, som vi efterhånden synes, vi ikke længere kan bruge, fordi vi har en idé om, at de ikke har toiletter derude på bådene, siger Hulda Mader til TV 2 Lorry.

- Der er også bådvrag, der lækker olie. Vi synes som naboer, at vandet skal være rent, siger Julius Lund, der er formand for Foreningen Christianias Naboer.

Flere pramme er kommet til i år

Samlingen af både har ligget i havnen omkring pramme i flere år. Men særligt denne sommer stødte mange nye bosættere til bådlejren.

Cirka 40 personer bor i Fredens Havn, flere med misbrugsproblemer, ifølge TV 2 Lorry.

Kilde. TV2 Lorry

Toiletforholdene ombord på tømmerflåderne og de i visse tilfælde halvsynkende både bekymrer. Foto: Troels Lykke

Rindom udbygger sin EM-føring: - Jeg laver gode starter og har meget fart

Den suveræne dansker fortsætter sin dominans ved mesterskabet, hvor det mentale har stor betydning. Det fortæller den tilfredse sejler til Minbaad.dk. Anna Munch holder fast i top-10.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Casper mod Skagerrak - DR-dokumentar går bag om surferens imponerede rekord

18 timer og 30 minutter brugte SUP-verdensmesteren i 2018 på at krydse farvandet mellem Danmark og Norge. En imponerende bedrift, der kræver mental såvel som fysisk forberedelse. Danmarks Radio var med på sidelinjen før, under og efter rekordsejladsen.

Links til andre sites