Gå til hoved-indhold
Havne
I 2015 fik ejerne påbud om at fjerne bådene, men det skete ikke. En stor del af fartøjerne er sunkne eller forladte. Foto: Troels Lykke
Havne
Hovedparten af områdets beboere er socialt udsatte. Foto: Troels Lykke
Havne

Fredens Havn i København skal ryddes - tålmodighed sluppet op hos toppolitikere

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har indgået en aftale, som sikrer oprydning af Erdkehlgraven, også kaldet Fredens Havn i København. Bådejere får fire uger til at fjerne 90 både.

Af Troels lykke |

- Min tålmodighed er brugt op. Derfor har jeg bedt Kystdirektoratet om at varsle nye påbud til anlæggenes ejere om, at de skal fjernes nu, oplyser Jakob Ellemann-Jensen. Det skriver dr.dk.

Ejerne af anlæggene i Erdkehlgraven har fået en frist på fire uger til at fjerne deres cirka 90 både, vrag og anlæg.

Hvis det ikke sker, vil myndighederne indlede arbejdet med at få ryddet op i havnen, og oprydningen ventes i alt at koste cirka 25 millioner kroner.

Flere beboere er socialt udsatte

Miljø- og Fødevareministeriet leverer 15 millioner kroner, mens Københavns Kommune står for ti millioner kroner af finansieringen.

Overborgmester Frank Jensen var sidste efterår skuffet over, at der ikke blev sat penge af på finansloven for 2019 til at få ryddet slumområdet.

Han glæder sig over, at der er fundet en løsning.

- Hovedparten af områdets beboere er socialt udsatte, og vores hjemløseenhed vil være klar med akut hjælp og vejledning til de beboere, der ønsker det i forbindelse med en rydning, siger han.

Kilde: dr.dk

Se TV 2 Lorry indslag:

content-loader
content-loader
content-loader