Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Skipper Henrik Rask Sørensen fra K.A.S. i København, står her på podiet efter stævnesejr i Sejlsportsligaens 1. division i Aarhus. Foto: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen

K.A.S går fra ’røven af 2. division’ til liga-vinder i førstedivisionsstævne i Aarhus

Kasserne fra K.A.S. (Københavns Amatør Sejlklub, tog sejren i 1. div. efter kun 5 flight. Aarhus Internationale Sejlsportscenter lagde hus til og Sailing Aarhus var værter og repræsenteret med hjælpere fra Kaløvig. Let vind drillede og udfordrede sejlere og banefolk meget.

Af Troels Lykke |

Med sidste weekendens stævnevinder fra 2. division (Youngsters ONE), var der med skipper Rasmus Lumbye fra Sønderborg Yacht Club lagt op til en tæt duel mellem de velkendte hold fra Frederikhavn og KDY til årets første 1. divisions stævne, fortæller Sejlsportsligaen til bådpressen.

Hertil var der mixet besætning fra K.A.S. (Københavns Amatør Sejlklub), der fra starten markerede sig og gjorde forspring. K.A.S. har ikke bevæget sig i toppen tidligere, men sejlede overbevisende hele weekenden.

Stævnesejr a point med Sønderborg

K.A.S. tog stævnesejren a point med Sønderborg der kæmpede weekenden igennem de i den meget lette vind. Afgørelsen var i en tæt 1:1 duel i 5 fight.

Team SEF fra Svenborg Sund Sejlklub kom 4 point efter på en 3. plads, a point med KDY på 4. pladsen. Et hold der startede lidt sløvt, men som kom godt efter det, og endte med to prikker som sikrede dem 3 pladsen.

Team Roskilde som var et af de 5 oprykkerhold, kom på 7. pladsen, som det bedst placerede hold fra sidste års 2. division. Besætningen som også sejlede sammen sidste år, kom godt fra start og sejlede derefter stabilt, uden at de helt kom til tops.

SE den fulde besætningsliste

Sejladserne præget af udsættelse

Lørdag morgen startede ellers som planlagt med skippermøde og velkomst til alle 1. divisionsklubberne, oprykkerne og de velkendte hold. Derefter fulgte en udsættelse, dog ca. 15. min, hvorefter vinden kom snigende.

Der blev sejlet 3 flights i den lette vind. Søndagen startede roligt og med udsættelse. Vinden byggede roligt op og over middag blev sejlerne sendt ud. Vinden var overraskende god, men dødede dog efter 2 flights og endte med at blive afblæst.

Fra røven af 2. division til stævnevinder i 1. division

For K.A.S. er stævnets sejr mere end en weekend med gode sejladser. K.A.S. er kommet fra ’røven af 2. division’ til at kunne være stævnevinder på få år.

Fra Charlotte Andersen, kapsejladschef i K.A.S. lyder det:

- I 2017 tog vi en beslutning om at forbedre kvaliteten af vores KAP-skole (…) og med teamet CrewYou! Fik vi til at kigge på set-up og strategi. Vi har entreret med de allerbedste sejlere herhjemme, Jesper Radich og Rene Villefrance og det er tilfredsstillende at se hvordan vores store arbejde har båret frugt”

Fra Skipper Henrik Rask Sørensen lyder det også:

- Stævnesejren var fantastisk trods de meget svære forhold på Aarhus Bugten. Resultatet er også takket være de forbedrede træningsforhold i K.A.S. som nu førte til en stævnesejr.

Næste stævne er i Skovshoved. LÆS mere: www.sejlsportsligaen.dk

content-loader
content-loader
content-loader