Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Vi er nu sikret at kunne tilbyde sejlads i to J70’ere, ligesom vi kan komme videre med drømmen om at bygge et fundament op om kapsejlads, lyder det fra Øresundsklubben. PR-foto

K.A.S. har fået 150.000 kr. i støtte til J/70er fra DIF og DGI's foreningspulje

Med bevillingen har Københavns Amatør Sejlklub, K.A.S., fået mulighed for at anskaffe endnu en J/70 og styrke det igangsatte arbejde med at blive Danmarks Bedste Kapsejladsskole

Af Troels lykke |

K.A.S. i København har fået 150.000 kr. i støtte fra DIF og DGI's foreningspulje. Med bevillingen har K.A.S. fået mulighed for at anskaffe endnu en J70 og styrke det igangsatte arbejde med at blive Danmarks bedste kapsejladsskole, hvor der tilbydes kapsejladstræning på topniveau … for bredden.

Charlotte Andersen fra klubben ser især frem til at K.A.S. kan styrke platformen for undervisning og træning af kapsejlads for erfarne sejlere og sejlere med basal sejladserfaring:

”Vi er nu sikret at kunne tilbyde sejlads i to J70’ere, ligesom vi kan komme videre med drømmen om at bygge et fundament op om kapsejlads. Med pengene skal vi, udover anskaffelsen af J70’er nummer 2, også udvikle undervisningsmateriale på højt fagligt niveau, som kan give sejlerne et fælles referencepunkt. Vi har endvidere over de sidste to sæsoner haft fokus på kvalitetstræning med Jesper Radich, Rene Villefrance, og med konsulentbistand fra teamet bag Crew You! så nærmer klubben sig det mål, der blev sat i efteråret 2017, nemlig at have Danmarks Bedste Kapsejladsskole,” fortæller Charlotte Andersen.

Glæder 1.200 medlemmer

I K.A.S. glæder formanden og de 1.200 medlemmer sig også over at kunne forsætte projektet – og forhåbentlig byde velkommen til endnu flere nye ansigter i foreningen.

”Vi bor i Danmarks hovedstad og har adgang til Danmarks største havn, og vi håber at dette kan give sejlere – unge som gamle endnu en grund til at komme ned og starte sejlads op igen.

Støtter foreningsidrætten med 44 mio. kr. årligt

K.A.S. har modtaget bevillingen på 150.000 kr. fra DIF og DGI's foreningspulje, der årligt uddeler ca. 44 mio. kr. til projekter i idrætsforeninger.

DIF og DGI's foreningspulje kan støtte lokale projekter i idrætsforeninger, f.eks. til medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter eller løft af trænerkompetencer.

Puljen kan søges om op til 300.000 kr., men langt størstedelen af puljens bevillinger ligger mellem 10.000 og 30.000 kr.

Om DIF og DGI's foreningspulje

  • Alle idrætsforeninger kan ansøge puljen
  • Puljen ansøges via Centralt ForeningsRegister på www.medlemstal.dk
  • Mere information og retningslinjer for puljen findes på DIF og DGI’s hjemmesider
content-loader
content-loader
content-loader