Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Det har været megafedt at være ude på vandet. Jeg havde slet ikke regnet med, at det kunne være så sjovt. Det er bare en helt anden måde at bruge sin fritid på i stedet for at sidde derhjemme og se en film, siger Peter til dr.dk. Her et foto fra Strynø. Foto: Troels Lykke

Efter corona-foråret har rigtigt mange taget speedbådsbevis

Antallet af folk, der tager speedbådsbevis, er steget kraftigt i corona-foråret. Dansk Sejlunion har set en fordobling i maj i forhold til sidste år og næsten en tredobling i juni. Der er også gang i salget af speedbåde, og havnene bliver kimet ned af folk, der vil have havnepladser, skriver dr.dk

Af Troels Lykke |

- Vi oplever en kolossal interesse for at tage speedbåds-prøve. Som vi aldrig har set det før, fortæller direktør i Dansk Sejlunion Christian Lerche.

Der er også gang i salget af speedbåde, og havnene bliver kimet ned af folk, der vil have havnepladser.

- Det er meget svært at skjule begejstringen, siger Christian Lerche til dr.dk.

Meget peger på, at det er corona-foråret med mere tid hjemme og ingen udlandsture, der har fået flere til at tage springet og kaste sig ud i at tage et speedbådsbevis.

Corona-kedsomhed førte til bådkøb

Det kan Peter Harpøth fra Aarhus nikke genkendende til.

- Jeg har altid sagt, at jeg aldrig skulle have en båd eller en campingvogn. Men så kom det her corona, og man havde mange timer derhjemme og kedede sig. Så købte min fætter en båd, og jeg kom med ud og fandt ud af, at det var hyggeligt.

- På daværende tidspunkt havde vi rigtig lækkert vejr, så jeg valgte at købe en båd. Og så skal man også have et speedbådsbevis, siger Peter Harpøth.

Kilde. dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader