Gå til hoved-indhold
Havne
Sejlere efterspørger havnepladser meget mere end de plejer her under coronakrisen, hvor det er mest sikkert at være hjemme og ude på vandet. Her et billede fra Greve Marina. Foto: Troels Lykke

Sejlads og efterspørgsel på havnepladser boomer i Danmark efter man ikke må rejse sydpå

Coronakrisen har sat tusindvis af danskeres sommerferieplaner på standby, og udlandsplanerne er for mange ændret til en sommer i Danmark. Både nord og syd for København meldes om øget interesse for at få en bådplads i løbet af sommeren, fortæller TV 2 Lorry.

Af Troels lykke |

Interessen for sejlads kan man især mærke i lystbådhavnene i TV 2 Lorrys sendeområde, hvor der både nord og syd for København meldes om øget interesse for at få en bådplads i løbet af sommeren.

Det gælder blandt andet på Køge Marina, hvor havnefoged Kenneth Højlund Jensen fortæller, at man løber lidt hurtigere denne sæson end normalt.

- Vores mailboks er fyldt med folk, der vil have pladser, vi bliver bare lagt ned, fordi folk vil have en bådplads. Jeg har været her i 12 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Folk står på hovedet af hinanden for at få en bådplads, siger han til TV 2 Lorry.

Ventelister stiger fra dag til dag

På Køge Marina er der ifølge havnfogeden flere års ventetid på nogle af bådpladserne, men henvendelserne kommer så hurtigt lige nu, at ventelisterne stiger fra dag til dag.

- Det er jo tydeligt, at de borgere og kunder, vi snakker med, vil have en båd og være i Danmark. Det fylder mere under de tider her. Folk vil gerne have en båd og ud og se Danmark, siger Kenneth Højlund Jensen.

En rundringning til tre havne nord for København - Rungsted, Skovshoved og Espergærde - viser samme billede.

Her lyder det, at man altid har udsolgt, og at der er flere års ventetid - flere pladser går i arv, så det er næsten umuligt at finde en. Alligevel oplever man i år, at der flere henvendelser til en sommersæson uden coronakrise.

Syd for København - i Vallensbæk og Greve - er der dagligt 15 til 20 henvendelser på bådpladser.

Kilde: TV 2 Lorry

content-loader
content-loader
content-loader