Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Efter regeringens restriktioner er det fortsat forsvarligt at afvikle ungdomstræninger i landets sejlklubber. Arkivfoto

Dansk Sejlunion efter forvirring: Fortsæt den daglige klubtræning - men drop fællesspisning og fester

Forældre kan med god samvittighed sende deres børn til træning i landets sejlklubber. Det understreger sejlunionen, efter en besked på folkeskolens Aula-net onsdag skabte tvivl blandt flere sejlerforældre.

Af Sara Sulkjær |

Forældre til folkeskoleelever over hele landet kunne gennem skolernes online-system, Aula, onsdag åbne en besked, der opfordrer dem til at holde børn hjemme fra sociale aktiviteter i de mange fritidstilbud. 

En besked, der af flere forældre tolkes som, at det ikke længere er tilladt at lade deres drenge og piger deltage i hverdagens idrætsaktiviteter. Det er dog langt fra hensigten med beskeden, understreger Dansk Sejlunion: 

- Dette er helt forkert! Sejlsport og idræt - og de almindelige trænings-, undervisnings-, kapsejlads- og mødeaktiviteter i klubberne - skal i denne sammenhæng ikke forstås som "sociale aktiviteter", påpeger unionen på Facebook.

Gælder til 4. oktober

Beskeden til forældrene kommer efter de seneste opstramninger fra myndighederne, hvor det anbefales at undgå sociale aktiviteter i forbindelse med fritidstilbud. 

Det er dog ikke de ugentlige træninger og lignende, der her hentydes til, men i stedet aktiviter, der går ud over den normale træningsmængde:

- Frem til foreløbig den 4. oktober 2020 bør alle sociale aktiviteter i forbindelse med idrætsaktiviteter aflyses. Dette gælder fx fester, fællesspisning, klubaftener mv., og anbefalingen omfatter både sociale aktiviteter før og efter idrætsaktiviteter, ligesom det også gælder for selvstændige arrangementer, forklarer DIF på sin hjemmeside.

Træningslejre en mulighed

Er træningslejre og lignende sat i kalenderen, er der i første omgang ingen grund til at aflyse disse.

Kan arrangementerne afvikles under hensyntagen til det gældende forsamlingsforbud og de øvrige retningslinjer, ser DIF således ingen grund til at strege dem fra kalenderen.

Kilde: Dansk Sejlunion og DIF

content-loader
content-loader
content-loader